Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Verdens beste band»

Radiohead er kåret til verdens beste band av bladet Qs lesere. Tidligere i år ble albumet deres «OK Computer» kåret til det beste de siste 15 åra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under årlige «Q music awards» mandag kveld ble britiske Radiohead kåret til verdens beste band. Det er bladet Qs lesere som har stått for kåringen og R.E.M., U2, Manic Street Preachers, Stereophonics og Travis var blant banda som nådde langt, men ikke helt til topps, melder nyhetsbyrået AP.

Tidligere Q-show har blitt preget av ville og nærmest skandaløse opptredener av noen av artistene, men i går kveld kom dagens musikkhelter i skyggen av en gammel storhet. John Lydon, tidligere Johnny Rotten i Sex Pistols, mottok inspirasjonsprisen for sin inflytelse på musikkhistorien.

Lydon ankom hotellet i hest og kjerre, og selvfølgelig med håret farget oransje og sort. Han tok også i mot prisen i gammel punktradisjon.

- Er det noen som vil ha denne? spurte den 45 år gamle punkpioneren publikum.

- Dette betyr nemlig ikke noe for meg!

I september kåret leserne av musikkbladet Q Radioheads «OK Computer» til det beste albumet de siste 15 årene. I tillegg kom bandets «The Bends» på en fjerdeplass.

Les mer om «verdens beste band» på Dagbladet.nos Radiohead-sider:

Radiohead

BEST: Ifølge Qs lesere er Radiohead verdens beste band. De samme leserne har også kåret albumet «OK Computer» til det beste de sisten 15 åra.
PUNK: John Lydon, tidligere Johnny Rotton, fornektet seg ikke og sa at prisen ikke betyr noe som helst for ham.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!