Verdens beste blinde sangere på vei til Norge for å holde konsert

Wandrups utvalgte: Fredag kveld spiller de på Cosmopolite.

STILIGE KARER: Mannskapet i Blind Boys of Alabama har skiftet på opp gjemmom åra. Jimmy Carter (i midten) er en stayer. Han debuterte i 1939 og sluttet på skolen i 1944 for å ofre seg for musikken på heltid. Foto fra gruppas hjemmeside.
STILIGE KARER: Mannskapet i Blind Boys of Alabama har skiftet på opp gjemmom åra. Jimmy Carter (i midten) er en stayer. Han debuterte i 1939 og sluttet på skolen i 1944 for å ofre seg for musikken på heltid. Foto fra gruppas hjemmeside. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT/CD: I disse dager er det 50 år siden Martin Luther King Jr. ble drept. Da kunne det ikke passet bedre at den lengstlevende, svarte gospelgruppe på kloden besøker Norge. I morgen kveld spiller og synger selveste Blind Boys of Alabama på Cosmopolite i Oslo, en begivenhet av de sjeldne.

På scenen står Jimmy Carter. Neste år er det 80 år siden han som skolegutt var med på å starte den legendariske gospelgruppa. Siden har sangere og mannskap kommet og gått, men Carter er fortsatt i full sving. Han har møtt fire presidenter og samarbeidet med kolleger som Stevie Wonder, Ben Harper, Prince og Bon Iver. I Oslo blir den utmerkede og virtuose gospel-tolkeren Knut Reiersrud med dem på scenen.

Den solbrillekledte og sjudobbelt Grammy-vinnende vokalgruppa er ute med en en ny plate. «Almost Home» er livsbejaende CD fra gruppa som blant annet deltok under borgerrettskampen på 1960-tallet og som har en ikonisk symbolverdi som representanter for svart musikkultur.

Åtte musikere kommer til Oslo, i tillegg til Reiersrud. Gitar/vokal, bass, trommer, keyboards. Og fire drevne gospel-gutter fra de dype sørstatene. Five blind boys ved fire av dem. Heldiggriser alle som får med seg dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer