Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Verdens beste byer å bo i

Europeiske byer dominerer listen over stedene med best livskvalitet. Oslo må se seg slått av en rekke storbyer verden over.

 Aller best:  Wien er verdens beste by å bo i, skal vi tro Mercer.
Aller best: Wien er verdens beste by å bo i, skal vi tro Mercer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar): I Mercers årlige undersøkelse "2014 Quality of Living rankings", som sammenlikner levestandarden i ulike storbyer, havner de nordiske hovedstedene København (9), Stockholm (19), Oslo (31) og Helsinki (31) blant topp 50 av de 223 byene som var med i undersøkelsen.
 
— Livskvaliteten er stabil i de nordiske hovedstedene og resultatene i undersøkelsen indikerer at de har mye å tilby de som er stasjonert i utlandet; som gode livsvilkår og bra infrastruktur, sier Helena Wennberg, ansvarlig for Mobility i Mercer i Norden og Øst-Europa.

Med en sentralt beliggende internasjonal flyplass som tilbyr hyppige flyavganger til mange destinasjoner i hele verden, anses København som byen med best infrastruktur blant alle de nordiske hovedstedene.

En faktor av mindre betydning som likevel hindrer de øvrige nordiske hovedstedene fra å nå en høyere posisjon, er de lange og mørke vintrene.

Skal vi tro Mercer er vakre Wien byen som kan skilte med best livskvalitet.

Hakk i hel finner vi Zurich i Sveits (2) etterfulgt av Auckland på New Zealand (3), tyske Munchen (4) og kanadiske Vancouver (5).

Andre europeiske byer som høster heder og ære, er Düsseldorf og Frankfurt.

De verste stedene du kan bo, ser ut til å være Bagdad i Irak, etterfulgt av Bangui i Den sentralafrikanske republikk.

I Nord-Amerika er det Canada som dominerer, med byer som Vancouver (5), Ottawa (14), Toronto (15) og Montreal på topp (23).

USAs sterkeste kort er San Francisco, som inntar en 27. plass på globale rankingen.

USAs verste byer å bo i ser ut til å være Detroit, med en 70. plass totalt sett, etterfulgt av St. Louis (67), Houston (66) og Miami (65).

Asia har en større variasjon i livskvalitetsstandard i sine byer enn noen annen region i verden, og Singapore står frem som det beste stedet å bo.

På den globale rankingen må derimot byen ta til takke med en 25. plass, godt foran Oslo.

Japan skiller seg ut med å innta de resterende plassene på topp 5-listen i regionen, med byer som Tokyo (43), Kobe (47), Yokohama (49) og Osaka (57).

Flere nyheter Hotellbyene som skrytes opp i skyene SAS-pilotene er forbannet — sykemeldingene øker Nordmenn elsker Thailand

 Andre plass:  Zurich scorer høyt, og er nummer to på listen.
Andre plass: Zurich scorer høyt, og er nummer to på listen. Vis mer
Hele Norges coronakart