Verdens beste bygdeband

 SELBU (Dagbladet): D.D.E. skal ikke akkurat beskyldes for å fornye verken norsk rock eller seg sjøl når de atter en gang legger ut på turné, men skal du først ta'n helt ut på bygdefest, finnes det ikke bedre band.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dette konseptet mestrer de til fingerspissene. På turnéåpningen i Selbu i Sør-Trøndelag holdt det på å koke helt over, selv om man har sett D.D.E. gjøre bedre konserter.

Kompenserte med volum

D.D.E. var tydelig nervøse da de inntok Gimle fredag kveld. Den første delen av konserten var preget av et litt stivt band som forsøkte å kompensere for dette med et overlessa lydbilde og altfor høyt volum. Og for å ta resten av kritikken med en gang: Den endeløse stadion-rock introen kunne med fordel vært kutta ned til det halve, keyboardist Bosse Iversen har nok større underholdningsverdi innad i bandet enn han har som showmann («tryllesekvensen» var altfor lang) og Bjarne Brøndbo har definitivt vært mer sprudlende enn tilfellet var i Selbu. I tillegg sitter jeg etter Selbu-seansen igjen med en følelse av at D.D.E. med fordel kunne ta seg sjøl litt mer alvorlig.

Kan mer enn rølp

Den fremste kvaliteten ved D.D.E.s siste album er at gitarist Frode Viken har klart å skrive et par virkelig anstendige ballader.
Men typisk nok «tørte» ikke D.D.E. å spille mer enn et drøyt vers av den nydelige «Du e nydelig» som første ekstranummer før de veltet over i den rai-rai rocken som de vet de kan og som de vet publikum elsker. Men selv et så konservativt band som D.D.E. er tjent med å tvinge fram en utvikling av sine show - spesielt når de vitterligen kan mer enn bare rølp.

Pomp og prakt

Når det er sagt er D.D.E. anno 1998 en vel så heftig fest-opplevelse som i fjor, året før der og før det igjen. Selv en middels opplagt Bjarne Brøndbo går utenpå 97 prosent av det som er av frontmenn i musikkbransjen, og med orkesterleder Terje Tranaas i slag kommer også bandet vel i havn musikalsk. Og idet D.D.E. sier takk for seg med «Pomp and Circumstances» og meldingen «D.D.E. has just left the building» over høyttalerne, er det ikke en misfornøyd sjel å se i Selbu. Og er man en ekte D.D.E.-skeptiker, kunne det kanskje være en idé å få med seg en av bandets 54 konserter i løpet av sommeren.

Det er nemlig konsertene som er grunnen til at D.D.E. er Norges desidert mest populære band på 90-tallet.

SELBU-ROS(E): D.D.E. fikk ros fra Selbu kommune for fremragende innsats i turnéåpningen. Etter konserten vanket det gaver i form av strikkede truser med Selbu-rose-mønster.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer