Verdens beste dataspill

Se lesernes dom, og bli med på avstemningen!

Dagbladet.no har bedt leserne våre være med i kåringen av verdens beste dataspill. Debatten har gått i over to uker, og mandag formiddag var det kommet 1820 innlegg. Nå begynner avstemningen. Hvilket spill er tidenes beste?

Her kan du se lesernes dom:

Age of Empires

«Det er desidert det beste strategi spillet ute for tiden. Du har tilgang til en rekke forskjellige folkeslag, som igjen har forskjellige soldater og våpen. Du bygger opp et rike, og må forsvare det samtidig som du planlegger invasjonen av din fiendes godt beskyttede område. Her har Microsoft tenkt på det meste, og animasjonene er geniale. Nettverk er heelt konge på dette spillet».

Celcius

Baldur\'s gate

«Kjempekritikk alle steder jeg har sett, og ingen spill har før så totalt oppslukt både tid og hjernekapasitet..... når man først er kommet i gang, så kan man ikke gå fra det, og er man vekk fra maskinen, så tenker man hele tiden hvordan man kan komme videre».

Kegs

Black & White

«Black and White er best!!! aldri sett så bra Grafikk før og AI en er jo bare super! PC player ga det 10 av 10 på alle punkter jeg er HELT enig med PC player»

Digger Half Life og B & W!!!

Championship Manager

«Jeg vil bare minne om det fantastisk spillet CM, som i løpet av ca. 10 år har utviklet seg fra å være et enkelt, simpelt managerspill, til i dag å være verdens mest utbredte spill når det gjelder historie, spillere, kamper, trenere og til og med U21-landslag. Jeg hyller CM3 00/01, og til neste høst kommer CM 4.. Vi gleder oss alle sammen!!!»

Stein Naavik

Civilization

«Civilization er jo bare det beste, man kan ikke si noe imot det, Er snart 10 År gammelt å like moro å spille den dag i dag!

Ingen spill som har kommet de siste årene kan måle seg med det!!»

Hallik

Clive Barker\'s Undying

«Clive Barker\'s Undying er det beste spillet jeg har spilt. Utrolig bra; grafikk, musikk - helt enestående. Spillet får pulsen til å slå fortere og håret til å reise seg i nakken! Skikkelig skummelt, passe vanskelig og mye moro!!!»

Patric Galloway

Command & Conquer Red Alert

«Red Alert 2 er det beste spillet!»

Frank Bruvik

Deus Ex

Deus Ex er uten tvil det aller beste Pc-spillet uansett om vi snakker om action, skyting, spenning eller litt combat-strategy. For de som ikke har spillet videre enn første brett kan de bare vær så god og prøve det før de sier noe. For de som ikke vet hva jeg snakker om men som har funnet veien hit kan jeg bare anbefale spillet på det sterkeste.

Deus Ex er bygd opp som en actionfilm, stappfull av «go\'biter» som en aldri blir lei av som stadige oppgraderinger av våpnene dine. En blir helt hekta på spillet sånn som en veldig god bok!»

Kristjan Kjartansson

Diablo

«Jeg er fullstendig enig i at Diablo er best. Det er det spillet jeg har brukt suverent mest tid på. Det er bare helt vanvittig vanedannende.»

Per

Final Fantasy

«Final Fantasy er det beste spillet som noen gang er lagd... kanskje fordi det tar deg med til i annen verden som er litt kulere en denne verden..»

dj hamp

Gabriel Knight

«Gabriel Knight helt suverent adventure! Gabriel Knight serien på 3 spill er helt suverent innenfor adventure genren. De slår knockout på alle andre spill igjennom tidene. Sjekk selv. Disse spillene har alt, og litt til!»

Malia Gedde

Half-Life

«Tenk a... Half-Life er jo det beste spillet gjennom tidene.. hva er det dere tenker på da? Fra Half-Life fikk vi Opposing Forces og snart en ny Half-Life med Barney i hovedrollen. Og vi fikk Counter-Strike (verdens mest spilte online spill) + utallige andre Mods.. så det er ikke noe snakk her.. Half-Life er tidenes beste PC-spill».

In-zane

Last Ninja

«Ja, for pokker! Husker Last Ninja-feberen min på barneskolen. Dette spillet er trolig det feteste som noen gang er laget (selvom jeg sleit no jævli med «the dungeons»-brettet hver gang). Den dagen de slipper et «Last Ninja IV» til PC skal jeg stå først i køen utenfor Spaceworld. Death over Shogun Kunitoki!!!»

Odin209

Metal Gear Solid

«Ingen over ingen ved siden! Så utrolig bra og «smart» spill finns det ikke maken til!»

Roar

Monkey Island

«Kan ikke annet enn å føye meg inn i rekkene av beundrere for denne fantastiske spillserien!!! Selv om grafikken på de to første er steinalder, har de likevel sjarme og ikke minst den geniale, underfundige humoren (jeg mener nå fremdeles at disse er de beste - gammel amiga-nostalgiker)! Lenge leve Guybrush!»

Sax

Ports of Call

«Det er godt å se at noen tar vare på de gode gamle spillene som faktisk har gitt utrolig mye spilleglede.. POC er uten tvil best».

Tore på sporet

Starcraft

«Starcraft er jo det mest geniale som noen sinne er blitt laget. Jeg er svært imponert av Blizzard som har klart og lage et så bra spill. Kom ikke her og si at det er ingen som spiller Starcraft. Det er faktisk et av det mest spillende spillet i verden. I Korea faktisk spilles det Starcraft nesten overalt. Eneste vi mangler nå er å få de Norske pc-spillerne til og spille det geniale strategi spillet Starcraft

Pretorian

The Sims

«Ingenting over, ingenting under..... Du ender opp med å ikke kunne gjøre noe annet!»

Stine

Tetris

«Tetris er genial. Dataspill kommer og dataspill går.... men det er ingen tvil om at russeren som oppfant Tetris, oppfant et spill som man aldri går lei. Tetris overgå alt!»

Marianne Urdahl

Unreal Tournament

«der var\'n! unreal tournament. for et spill! for en følelse! for en total orgie av fart og spenning!»

brækkekkel

Zelda

«Need no comment, just play it!»

cs

Si din mening!