Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Verdens beste filmscene

Dusjscenen i Psycho fikk bare 7. plass. Se hvem som vant!

Hva er verdens beste filmsekvens? Den britiske videokjeden «Choice» ba kundene stemme på den beste filmsekvensen gjennom tidene. 17 000 personer sa sin mening, og førsteplassen gikk til åpningsscenen i Steven Spielbergs «Redd menig Ryan».

Dagbladets filmanmelder, Liv Jørgensen, anmeldte filmens begynnelse på denne måten:

«Åpningen er et magespark av kraftigste sort. Et minutts ro, før vi bokstavelig talt er med på de alliertes landgang på Omaha Beach i Normandie 6. juni 1944».

«D-dagen er gjenskapt i et 25 minutters bombardement av en sekvens, så livaktig at ingen kan unngå å reagere med kropp og sjel. Det er mesterlig gjort. For den som skal lage krigsscener etter dette, blir uttrykket «å hoppe etter Wirkola» nærmest en vits».

Spielberg-filmen vant fem Oscar, blant annet for beste spesialeffekter. Andreplassen i kåringen gikk også til scene fra en Spielberg-film: Det første haiangrepet i Jaws fra 1975.

Grøsseren Alien kom på tredjeplass, med scenen der monsteret spretter ut av magen til Kane (John Hurt).

Hva med dusjscenen fra Psycho? Den fikk 7. plass, mens dansegolvscenen til John Travolta i Saturday Night Fever endte på 13. plass. Hva er verdens beste filmsekvens?

BEST: Den 25 minutter lange sekvensen fra de alliertes landgang er kåret til den beste scenen gjennom tidene.
BEIT FRA SEG: Det første haiangrepet i Jaws fikk andreplass.
KALDDUSJ: Den beryktede dusjscenen fra Psycho fikk 7. plass.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling