Verdens beste Schønemann

- Jeg kan ikke fatte at jeg er blitt så gammel. Jeg synes det var i forrige uke jeg fylte 70, jeg! Men er dette virkelig noe å masa med da? spør hele Norges Aud Schønemann forundret. I dag fyller hun 75.

FEIRER 75-ÅRING: Aud Schønemann fyller 75 år 13.november. Fra venstre: Kari-Ann Grønsund, Sidsel Ryen, Birgitte Victoria Svendsen, Marit A.Andreassen, Eli-Anne Linnestad. Tittende ut fra herregarderoben Ulf Wengård. De spiller alle sammen i stykket «Dampen» på Oslo Nye Teater. Foto: Arne V. Hoem
FEIRER 75-ÅRING: Aud Schønemann fyller 75 år 13.november. Fra venstre: Kari-Ann Grønsund, Sidsel Ryen, Birgitte Victoria Svendsen, Marit A.Andreassen, Eli-Anne Linnestad. Tittende ut fra herregarderoben Ulf Wengård. De spiller alle sammen i stykket «Dampen» på Oslo Nye Teater. Foto: Arne V. Hoem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vi møter Aud i et lite frikvarter mellom prøvene på «Dampen» på Oslo Nye Teater.

- Kom her du, vennen min, sier hun og leier Dagbladets utsendte inn på pauserommet. Der pusler hun rundt, tenner lys og småskjenner på all oppmerksomheten.

- Hva er det du vil snakke om, da? Dagbladet har jo skrevet så mye om livet mitt før, folk er da sikkert lei av meg nå, tror du ikke det? Men der tar a' Aud feil. For vi får aldri nok av den hjertegode, jordnære og morsomme lille dama.

St. Aud

Valborg, Modern, Margit og alle de andre er liksom blitt en del av norgeshistorien. Tre generasjoner nordmenn omfavner begeistret den store lille stjerna. Men tro ikke at hun får noen primadonnanykker av den grunn.

- Uff, nei, jeg er ikke så glad i sånt oppstyr, jeg. Jeg synes det er så «koschlig» når folk hilser på meg på gata og liksom føler at de kjenner meg. Jeg er jo bare ei gammel dame, veit du, det er ikke noe spesielt med meg. Det sies om Aud at hun er et vanskelig intervjuobjekt. Ikke fordi hun er vrang, nei, hun er alltid velvilligheten selv, men fordi hun ikke liker å snakke om seg selv. Skravla går i ett kjør, men da snakker hun om blomstene sine, skryter av alle kollegene sine og serverer vafler. Og de er visstnok så gode at den stakkars journalisten som ikke har mistet tråden før, gjør det når kaffen skjenkes i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer