Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Verdens beste sommerjobb

I sommer sender NRK Anna Daniell og Øystein Mamen verden rundt i to måneder for å lage reportasjer til «Sommeråpent». - Folk blir sure når jeg forteller dem om sommerjobben min, forteller Øystein.

- Vi ville tilby to ungdommer verdens beste sommerjobb, nemlig å se verden på NRKs regning, sier Jon Gelius. Sammen med Arnhild Myklebust Eggen er han programleder for «Sommeråpent» i år. Om noen dager reiser verdensreporterne Anna og Øystein med hvert sitt digitale videokamera for å lage reisebrev til programmene. De vil sende reportasjer til Oslo hele sommeren, og er ikke tilbake hjemme før siste sending i slutten av august.

Økonomiklasse

Hver har de 25 000 kroner til reiser, opphold og opplevelser i to måneder på fire kontinenter. Anna og Øystein sitter igjen med bare 200 kroner dagen etter at billettene er betalt. Men det bekymrer dem ikke, selv om kamerautstyret kan bli vanskelig å ta vare på.

- Det blir for dyrt å sette kameraet i safe hver gang det ikke skal brukes på en stund. Det blir vel oppbevart i BH-en istedet, sier Anna og ler.

Tidligere i år søkte NRK etter unge og kreative mennesker til reporteroppgavene. Redaksjonen valgte ut disse to etter å ha sett gjennom arbeidsprøvene som ble sendt inn. Øystein og Anna reiser alene og velger ulike ruter, men planen er at de skal møtes et sted i verden i løpet av sommeren. Internettcaféer og e-post vil bli tatt i bruk for å holde kontakt med hverandre.

Gamle venner

Fra før av har Øystein vært utvekslingstudent i Venezuela, og en tur i India. Anna er også reisevant. Sør-Amerika, Asia og Midt-Østen er noen av stedene hun har besøkt.

Hun har gått på filmskole i Danmark, mens Øystein er helt fersk i faget. Begge ble overrasket da de hørte hvem den andre reporteren skulle være. De to kjenner hverandre fra før av og har gått på gymnaset sammen.

Jon Gelius understreker at sikkerheten er viktig når paret er ute på tur.

- Vi sender de ikke bare avgårde og håper at de kommer tilbake en gang. De må melde seg for utenriksstasjoner, konsulater og ambassader underveis.

Ikke nok for Gelius

Programlederne slipper å bekymre seg for pass og visum. De sitter fast i studio. Men hverken Arnhild Myklebust Eggen eller Jon Gelius ville ha klart seg med 25 000 for to måneder på tur i hele verden.

- Jeg hadde ikke nådd lengre enn til Danmark, sier Jon Gelius.

Arnhild Myklebust Eggen hadde i hvert fall kommet seg til New York, men så ville hennes reise også ha vært over:

- Jeg hadde nok begynt å shoppe. Det ville vært slutten på den turen.

UT PÅ TUR: Jon Gelius og Arnhild Myklebust Eggen må finne seg i å bli hjemme mens Anna Daniel og Øystein Mamen bruker seernes lisenspenger på fire kontinenter i sommer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling