«Verdens beste tegneserie» endelig på norsk

«Jimmy Corrigan» er en vakker totalopplevelse.

TOPP TRISTESSE: - Chris Ware klarer å få det særs tafatte livet til Jimmy Corrigan til å gripe leseren mer enn det de fleste litterære forsøk på det samme gjør, skriver vår anmelder. Faksimile fra boka.
TOPP TRISTESSE: - Chris Ware klarer å få det særs tafatte livet til Jimmy Corrigan til å gripe leseren mer enn det de fleste litterære forsøk på det samme gjør, skriver vår anmelder. Faksimile fra boka. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TEGNESERIE: Da NRK P2 kåret «Jimmy Corrigan - den smarteste gutten i verden» til verdens beste tegneserie i 2008, var det en særdeles ukontroversiell avgjørelse. Titalls av juryer hadde kommet til samme konklusjon før dem og nå, ti år etter utgivelsen står fortsatt boka der og stråler ut sin perfekthet fra enhver heldig bokhylle.

Chris Ware hadde jobbet med «Jimmy Corrigan» i syv år før historien ble samlet i én bok. Før det hadde Corrigan-eposet blitt trykket i Wares albumserie «Acme Novelty Library». Ut fra disse albumenes innovative og høyst varierte utforming var det ikke noen stor overraskelse at også «Jimmy Corrigan»-boka ble et gesamtkunstverk, komplett med plakat, leksikalske artikler og skummelt fristende klippeoppgaver. (Ikke la denne boka komme i hendene på en 7-åring!)

Det norske forlaget, No Comprendo Press, har heldigvis ikke forsøkt å gjøre noe originalt med originalen og dermed kan man puste lettet ut av denne lekre norske blåkopien.

Vakker totalopplevelse Jimmy Corrigan er en så vakker totalopplevelse med de duse fargene, intrikate mønstrene og varierte ruteløsningene, at man ved første øyekast kan komme til å tro det dreier seg om en overbegavet ornamentalkunstners hovedverk og ikke en tegneserie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer