- Verdens dårligste film

Det er «American Beauty» det. Og «Titanic». Regissør Robert Altman snakker om filmene som aldri burde fått Oscar.

Snart deles den gjeveste filmprisen ut igjen. I år gjelder det å unngå bommertene fra tidligere år. Det mener i alle fall Robert Altman.

Verdens dårligste film

- «Titanic» er den verste stykke arbeid jeg har sett i hele mitt liv, sier kjendisregissør Robert Altman.

Filmen burde derfor ikke være i nærheten av å få en Oscar, men i virkeligheten fikk den 14 nominasjoner, og vant 11, som var ny rekord.

Nominert i år

Altman er selv nominert til Oscar i år.

Han kjemper i kategorien beste regissør for arbeidet med filmen «Gosford Park». Filmen fikk en Bafta for årets beste britiske film i februar, og har tidligere fått en Golden Globe. Altman har fått favorittstempelet før utdelinga 24. mars.

Men konkurrentene er sterke. Ron Howard er nominert for «Et vakkert sinn», Peter Jackson for «Ringenes Herre», Ridley Scott for «Black Hawk Down» og outsideren David Lynch som har laget «Mulholland Drive».

Og like dårlig som verdens dårligste

- En annen film som er like dårlig, er «American Beaty». Så elendig skuespill, og så dårlig arbeid med regien. Men folk liker det, sier Altmann til Los Angeles Confidential magazine.

«American Beauty» fikk fem Oscar, blant annet for beste regissør.

Robert Altmann, født i 1925, har en lang filkmkarriere bak seg. Han er kjent for «MASH», filmer som «Nashville», «Short Cuts» og «Afterglow». Du kan du lese mer om ham på Allmovie.

Hvilke filmer er de verste og mest oppskrytte du har sett? Diskutér film!

<B>REGISSØREN MED STERKE MENINGER: Robert Altman håper å få kloa i en Oscarstatuett i slutten av denne måneden. Ventetida bruker han til å snakke om elendige filmer som har fått Oscar tidligere.
TITANIC:</B> Fikk 11 oscarstatuetter, men er ifølge Altman verdens dårligste film sammen med «American Beauty».