Verdens dummeste sitater

Det måtte svensker til!

- Jeg leder ikke verdens mest briljante regjering, sa den svenske statsministeren Göran Persson til en gruppe studenter i Norrkøping i fjor. Det var kanskje ikke det smarteste han har sagt.

Nå har de svenske forfatterne samlet det de mener er verdens dummeste sitater i en bok med samme navn, og det er selvfølgelig lystig lesing.

Forfatterne har samlet det de karakteriserer som klassikere, og krydret det med sitater fra dagens samfunnsdebatt, skriver Expressen.

I 1899 sa den daværende sjefen for det amerikanske patentverket at de like gjerne kunne legge ned virksomheten. Alt som kunne finnes opp var allerede patentert, mente han.

- Sitatet hører til kategorien spådommer som ikke slo til. Der har vi også Ines Uusmann som sa at internett er en flue som kanskje blåser forbi. Det finnes jo ganske mange sånne, sier en av forfatterne, Kristoffer Lind, til avisa.

Norske aktører har også tråkket med begge beina i salaten. Hvem kan glemme Torbjørn Jaglands berømte «Bongo fra Kongo» om den gabonske president Omar Bongos norgesbesøk?

Eller Carl I. Hagens famøse utfall mot alenemødre under valgkampen i 1989:

- Alenemødre som ved uansvarlig livsførsel har seg selv å takke for at de har kommet i denne situasjonen, får i dag for mye hjelp fra det offentlige. En kvinne som som for eksempel blir gravid i ung alder med flere menn og velger å bære fram barna, må selv ta konsekvensene.

Her er et knippe andre sitater fra boka:

  • - Tro meg, jeg er ikke smart nok til å lyve. (Ronald Reagan mens han var president i USA)
  • - Vi må stoppe opp og spørre oss selv: Hvor mye ren luft trenger vi egentlig? (Lee Iacocca, tidligere sjef for bilfabrikken Chrysler)
  • - Hadde jeg bare vært litt mer ydmyk hadde jeg vært perfekt. (Ted Turner, amerikansk mediemogul)
  • - Jeg tror det finnes et verdensmarked for kanskje fem datamaskiner. (Tomas Watson, styreleder i IBM, 1943)
  • - Folk oppfatter valgløfter som løfter. Det er et problem for oss. (Sosialdemokraten Lennart Nilsson)
  • - Jeg har egne meninger, sterke meninger, men jeg tror ikke alltid på dem selv. (Nåværende president i USA, George W. Bush)
  • - Det er spennende å få en ordentlig krise som Falklandskrisen når man gjennom halve sitt politiske liv har syslet med så ensformige spørsmål som miljøet. (Tidligere statsminister i Storbritannia, Margaret Thatcher)
BUSH, ISM'T IT? En mann som er viden kjent for uheldige sitater.