Verdens dyreste hjem solgt utenfor Paris

Solgt for drøye 2,6 milliarder kroner.

CHATEAU LOUIS XVI: Dette er Chateau Louis XVI i utkanten av Paris. Tomta er på drøye 230 000 kvadratmeter, mens selve boligen inneholder alt fra kino til marmordetaljer i fineste kvalitet. Den er nå solgt for 2,6 milliarder kroner, som gjør boligen til den dyreste noen sinne. Foto: Patrice Diaz—Wikimedia Commons
CHATEAU LOUIS XVI: Dette er Chateau Louis XVI i utkanten av Paris. Tomta er på drøye 230 000 kvadratmeter, mens selve boligen inneholder alt fra kino til marmordetaljer i fineste kvalitet. Den er nå solgt for 2,6 milliarder kroner, som gjør boligen til den dyreste noen sinne. Foto: Patrice Diaz—Wikimedia Commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Er du en av dem som drømmer om å tilbringe pensjonisttilværelsen på et ordentlig chateau i Frankrike?

Det er det godt mulig det nybygde Chateau Louis XIV i utkanten av Paris hadde vært noe for deg.

Dyreste bolig noen sinne Herregården ble derimot snappet opp av kjøpere fra Midtøsten - til den svimlende summen av 2,6 milliarder norske kroner. Dette gjør eiendommen til den dyreste som er solgt noen gang, ifølge Bloomberg.

To av deres kilder bekrefter huskjøpet, men ønsker ikke å bli identifisert, da salget av eiendommen var privat.

En av kildene melder at Christie's International Real Estate, et meglerfirma som spesialiserer seg på luksus, var involvert i salget av boligen.

Kino og vinkjeller Så hva får du for den nette sum av 2,6 milliarder kroner?

Vel, tomta er på rundt 230 000 kvadratmeter. Dersom ikke det alene forklarer en høy pris, får kjøperne i tillegg en egen kino, vinkjeller og akvarium. En skal heller ikke kimse av den gullakkerte fontena utenfor slottet.

I tillegg hevder meglerfirmaets nettside at parkene på tomta er så vakre at de holder samme standard som historiske monumenter.

Også i Norge har boliger i luksussegmentet blitt etterspurt. På ett år, fra 2014 til 2015, har salget av dyre eneboliger til over 15 millioner kroner økt med 70 prosent.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer