Verdens første homomuseum

Leslie-Lohman Museum of Gay and Lesbian Art er også verdens eneste.

GODKJENT AV STATEN: Verdens første og eneste offentlige homomuseum ligger i «The Big Apple» og ble godkjent av staten New York. Foto: Mark Lennihan/NTB Scanpix
GODKJENT AV STATEN: Verdens første og eneste offentlige homomuseum ligger i «The Big Apple» og ble godkjent av staten New York. Foto: Mark Lennihan/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det amerikanske museet Leslie-Lohman Museum of Gay and Lesbian Art (MoGLA) kan nå kalle seg verdens første homomuseum.

Museet, som spesialiserer seg på såkalt skjeiv kunst og kunstnere, fikk nylig den offentlige godkjennelsen av staten New York.

MoGLA er dermed også verdens eneste museum med kunst som fokuserer på kjønnsroller og seksualitet i det moderne amerikanske samfunnet.

Mer tilgjengelig Jonathan David Katz, museets direktør, har ifølge nettstedet Art Review, kalt nyheten om godkjenningen «et avgjørende øyeblikk for homofil og lesbisk kunst i USA».

- Denne nye generasjonen av skjeive kulturelle institusjoner kommer til å gjøre homofil kunst mer tilgjengelig for det vanlige publikum, sier direktøren.

Charles Leslie og hans nå avdøde partner Fritz Lohman, er mennene bak det historiske museet. De to grunnla Leslie/Lohman Gay Art Foundation i 1990, som senere utviklet seg til å først bli et galleri, så et fullverdig museum.

Fristed Leslie og Lohman ønsket å skape et fristed for kunstnere som ble sett på som radikale, tabu og for frisinnede. Museet inneholder hele 6000 kunstobjekter, fra tre tiår med ulike homofile og lesbiske kunstnere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer