Verdens første opera

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ensemble La Venexiana

CD: Platebransjen bølger i takt med musikklivet, bare alltid litt på etterskudd. Så nå, et halvt års tid etter markeringen av 400-års jubileet for at verdens første, ordentlig opera, Claudio Monteverdis «Orfeo», så dagens lys i Mantova, kommer nye produksjoner av den ut på CD. Hele to stykker. Det er mye for en opera som spilles sjelden. Og det dreier seg om to veldig bra produksjoner, noe som er enda mer sjeldsynt. Likevel er den ene av dem, Rinaldo Alessandrinis og Concerto Vocales noen strå hvassere enn konkurrenten fra La Venexiana, den første på Naïve, den andre på Glossa, sistnevnte i form av ei bok med nyskrevne essays om verket og anledningen, og med 2 cd-er stukket inn som vedlegg.

Nei, dette er ingen dagligdags utgivelse.

Det er ikke Alessandrinis heller, noe som er oppløftende fordi han skal ha det musikalske ansvaret for Den Norske Operas forestilling som åpner Bjørvikas Scene 2 i april, en forestilling som i sin innkjøpte, sceniske gestalt allerede har pådratt seg et usedvanlig dårlig rykte, etter framsyninger i Leeds og Glimmerglass (New York).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer