Verdens Gang i fritt fall

Opplaget stuper og annonseinntektene svikter. Det er krise i VG, og klubbledelsen frykter at journalister blir nødt til å forlate jobbene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Jeg har vært i VG i 25 år, og i min tid har det aldri vært snakk om nedbemanning. Jeg tror faktisk det er første gang i VGs historie at nedbemanning har vært et aktuelt tema, sier redaksjonsklubbens leder Sven Arne Buggeland.

-  De gangene nedbemanning har vært nevnt, har man liksom lyttet med et halvt øre. Og aldri trodde det kunne ramme en selv. Men nå har alvoret seget inn over alle oss 300 som er tilknyttet VG-redaksjonen.

Katastrofeår

Allerede i fjor opplevde VG et opplagsras på over 21 000 daglige eksemplarer, og noterte et snittopplag for alle dager på 337 000. Starten på 2006 har vært enda verre:

I løpet av første kvartal VG mistet 30 000 kjøpere hver dag, i forhold til samme periode i katastrofeåret 2005.

-  Det går rykter om at dere enkelte hverdager har gått ned 60 000, og at enkelte lørdager har opplevd et ras på hele 100 000 eksemplarer?

-  Jeg har ikke tilgang på salgstall for de enkelte avisdager. Det blir feil dersom jeg skulle kommentere tall man hører i forbifarten, sier VGs redaksjonsklubbleder.

Som om ikke opplagsraset var nok, er nedturen for første gang også ledsaget av betydelig annonsesvikt. Dermed er det nødvendig med tiltak:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer