Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Verdens hyggeligste band

QUART (Dagbladet): Et av verdens ledende band ledes av verdens hyggeligste fyr. Vi har møtt The Flaming Lips.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 20 år har Wayne Coyne ledet The Flaming Lips gjennom konserter for biler og plater med titler som "Oh My Gawd!!". Både kritikerne og publikum elsker bandet, som først i de siste åra har blitt oppdaget av et bredere publikum. På Quartens første dag er bandet et av hovedattraksjonene.

Vi ble med Wayne en tur backstage for å se på morosakene hans. I plaskende regn i Bendiksbukta gjorde ikke verdens hyggeligste fyr annet enn å spre glede omkring seg.

- Regn er okei. På konserten håper jeg vi kan få folk til å hoppe rundt, være glade og få masse energi! Jeg vil ikke at de bare skal stå der og sture selv om det er litt kaldt.

For Wayne har utstyret i orden. Tremannsbandet han leder turnerer verden rundt med digre ballonger som de kaster ut til publikum, oppblåsbare morofigurer, kosedyr og heldekkende bjørnedrakter. Den geniale låtskriveren framstår som rene barnetv-onkelen, som bare vil folk skal ha det bra, ikke minst regnvåte journalister.

- Åhh, hvordan går det, dear, sier Wayne, og deler ut klemmer. Vi skal ha bursdagsfest i dag, forsetter han. - Konserten skal føles som om en seksåring fyller år. Han har veldig rike foreldre. Vi synger bursdagssangen på hver eneste konsert vi.

På konsert spiller leppene låtene fra "Soft Bulletin" og 2002s "Yoshimi Battles the Pink Robots", begge verdt en femmer på terningen i Dagbladet. Men også gamle slagere, om folk vil, som hiten fra 1993, "She don\'t use jelly".

- Vi spiller det folk vil høre, sier låtskriveren, helt opplagt.

Bandet er kjent for å være sære, i perioder har de vært så rare at fansen har blitt frustrert. Det har vært vanskelig å skjønne hva gjengen har drevet med, og i ettertid skjønner de det ikke alltid sjøl heller.

- Jeg tror de liker at vi er litt rare. Men vi spiller bedre nå enn før. Og vi var kanskje litt for rare noen ganger, sier Wayne, som har snakket om styrken i å være rar i et tidligere intervju i Dagbladet.

Fra de flammende leppene, der en av mytene skal ha det til at navnet er fra en pornofilm, kan vi forvente oss godsaker i mange år framover. Til tross for et liv på veiene og i studio i så mange år er de ikke lei.

- Dette er det beste yrket i verden. Så lenge folk vil ha oss håper jeg at jeg kan holde på med dette. For alltid, mener Wayne, som ikke får med seg noe av Kristiansand. Han snur snuten, ballongene, kaninene og resten av mannskapet mot Danmark i dag. Allerede 20 minutter etter konsertslutt går turen med ferje.

- Vi håper vi kan skape den beste dagen i året for dere i dag, avslutter Wayne, som går videre for å være hyggelig med folka i The Roots og Brendan Benson, som han nettopp har truffet backstage.

The Flaming Lips spiller i Bendiksbukta tirsdag 21.30. På bandets svært gode nettsider kan du lese mer og høre musikk fra hele karrieren.

<B>SJEFEN OG SJEFEN:</B> Wayne Coyne og Toffen Gunnufsen i Bendiksbukta i dag ettermiddag. Flaming Lips frontmann synes ikke regnet gjør noe. Om Toffen er helt enig er ikke helt sikkert.
<B>EVENTYRSTUND:</B> En konsert med Flaming Lips er uforglemmelig. - Vi liker å fortelle historier. Alle barn elsker musikken vår, sier Wayne, som også har en rekke voksne tilhengere.