BAD LIEUTENANT: Publikum var ikke på Roskilde for å høre Bernard Sumner synge Bad Lieutenant-låter - de var mer interessert i hans tidligere prosjekter.  Foto: EIRIK HELLAND URKE/DAGBLADET
BAD LIEUTENANT: Publikum var ikke på Roskilde for å høre Bernard Sumner synge Bad Lieutenant-låter - de var mer interessert i hans tidligere prosjekter. Foto: EIRIK HELLAND URKE/DAGBLADETVis mer

Verdens mest autentiske coverband

Bad Lieutenant kan sin New Order og Joy Division. Det skulle vel kanskje bare mangle.

|||KONSERT: Da Bernard Sumner og Peter Hook fra Joy Division og New Order skilte lag i 2007, ble Bad Lieutenant Sumners nye stoppested.

Men det halvglisne Arena-teltet hadde aldeles ikke kommet for å se ham spille Bad Lieutenant-låter på Roskilde-festivalen i kveld — de var kommet for å få en smak av Madchester-dynamikken og rennesteinsromantikken til hans tidligere sjangerdefinerende prosjekter.

Det er vel ingen som kan klandre dem for det, men utfordringen til Sumner ble da å klare å fremføre sitt nye materiale på en så insisterende og inderlig måte måte at han tvang publikum til å like det.

Det klarte han ikke på Roskilde-scenen i kveld. Han lot det skinne så altfor godt gjennom at han er fullt klar over at låtene han har skrevet til Bad Lieutenant er en parantes sett i forhold til musikkhistorien han har bidratt med både ett og to kapittel til tidligere.

Låtene gikk mildt sagt på autopilot, og Sumner stod stort sett i ro og leste tekstene fra en monitor nede ved mikrofonstativfoten.

Men så til plottvisten: Etter å karret seg gjennom første halvdel av konserten, der sviktende teknikk og en enda mer sviktende stemme stod som to av stikkordene, tok Sumner seg sammen da han la om til retrogiret og pøste på med en enda mer pumpende versjon av «Bizarre Love Triangle» enn vanlig, en technotung variant av «Crystal» og en gåsehudfremkallende «Regret». 

Da var det knapt en hofte som ikke svaiet frem og tilbake blant publikummerne på Arena.

Det merktes imidlertid at verken Peter Hook eller Ian Curtis var med ham på ferden da han avslutningsvis hedret sine dager i Joy Division med en punkete versjon av «Transmission» og en syltynn «Love Will Tear Us Apart».

Bad Lieutenant er i alle fall verdens mest autentiske New Order- og Joy Division-coverband. Det må da telle for noe.

Foto: Eirik Helland Urke
Foto: Eirik Helland Urke Vis mer