Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Verdens mest elskelige superhelter er tilbake

Kamp mot rikinger, høner og andre overløpere i prisbelønt barnebokserie.

FORNØYELIG: Endelig er den nye boka i serien om de kappekledde kompisene her. Førsteboka i serien, «Brune», fikk Nordisk Råds Litteraturpris for barn og unge i 2014, og står fremdeles som den mest originale boka i serien. Men også årets «Blåse» er fornøyelig lesning i ord og bilder. Illustrasjon fra boka
FORNØYELIG: Endelig er den nye boka i serien om de kappekledde kompisene her. Førsteboka i serien, «Brune», fikk Nordisk Råds Litteraturpris for barn og unge i 2014, og står fremdeles som den mest originale boka i serien. Men også årets «Blåse» er fornøyelig lesning i ord og bilder. Illustrasjon fra boka Vis mer

Håkon Øvreås og illustratør Øyvind Torseter har skapt en av de mest sjarmerende, og også suksessrike, barnebokserier her til lands de siste åra. Førsteboka «Brune» (2013) fikk Nordisk Råds pris for barne- og ungdomslitteratur i 2014 og flere andre utmerkelser. Oppfølgeren «Svartle» fikk mer blandet mottakelse, men også den skåret høyt på varme og sjarme i tekst og tegning. Nå er bok tre om Rune, Atle og Åse her. Igjen handler det om kampen for tilværelsen, eller mer spesifikt: Bekjempelsen av kapitalister, ordførere, høner og andre overløpere.

Søtnoser

I «Brune» tok hovedperson Rune leseren med storm med sin litt bekymrede natur. Det ble nødvendig å trekke i superhelt-kappe og male plageåndenes sykler med brunmaling. Dermed var superhelt Brune skapt. Skrønemaker/nyhetssentral for tvilsomme opplysninger, Atle, kjempet med svartmaling for kjærligheten i «Svartle», så at årets «Blåse» skulle være blåmalende Åses bok, var forventet.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?