Verdens minste bibel må forstørres 10 000 ganger for å bli leselig

Stilles ut på museum i Jerusalem.

SUKKERKORN: Den lille bibelen må forstørres 10 000 ganger for å bli leselig. Foto: Nitzan Zohar / Technion
SUKKERKORN: Den lille bibelen må forstørres 10 000 ganger for å bli leselig. Foto: Nitzan Zohar / Technion Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Som del av sitt 50-års jubileum, stiller The Israel Museum i Jerusalem noe helt unikt: verdens minste bibel.

- For å kunne lese teksten må man bruke et mikroskop som kan forstørre 10 000 ganger eller mer, skriver museet i en pressemelding.

Den hebraiske bibelen er nemlig gravert inn i en forgylt silisiumbrikke på størrelse med et sukkerkorn eller et knappenålshode. Hele 1,2 millioner bokstaver har fått plass i den bittelille bibelen, som ifølge utstillingens kurator Dr. Adolfo D. Roitman ble produsert allerede i 2007.

Nanoteknologi Bibelen kalles også en nanobibel, og ble laga etter en idé fra Prof. Uri Sivan og Dr. Ohad Zohar ved Russell Berrie Nanotechnology Institute og Technion-Israel Institute of Technology i Haifa.

- Vi innså at vi hadde funnet en interessant måte å introdusere nanoteknologi for allmennheten. Vi ønsker å oppfordre folk til å tenke på de utrolig små dimensjoner der vi i dag kan skape komplekse systemer for å behandle, lagre og dele informasjon, sier Zohar ifølge Mentalfloss.com.

Nanobibelen er et moderne supplement til de eldste bibelske manusskriptene i verden, som også stilles ut ved museet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.