Verdens rikeste kvinner

LOS ANGELES (Dagbladet): Listetoppen Madonna, talkshowvertinnen Oprah Winfrey og «Harry Potter»-forfatteren J.K. Rowlings rykker stadig høyere opp på lista over verdens rikeste.

Det er uvirkelige summer de suksessfulle kvinnene får inn på kontoen sin:

Madonna , eller «Material Girl» som hun blir kalt, er god for rundt 613 millioner dollar, ifølge EuroBusiness Magazine. Hvis vi regner ut fra en dollarkurs på ni kroner, betyr det at artisten og skuespilleren disponerer rundt 5,5 milliarder norske kroner.

Synger inn

Eksilkubaneren Gloria Estefan har 1,4 milliarder på konto, mens Janet Jacksons platekontrakt alene betales med 720 millioner.

Ikke rart disse jentene drar inn penger når Barbra Streisand får 90 millioner kroner for å holde sin absolutt siste konsert i New York, og 54 år gamle Cher har tjent vanvittige 360 millioner på sin største låtsuksess noensinne; «Believe».

Whitney Houston har en formue på 900 millioner kroner. Det er omtrent det samme som Mariah Carey .

Shania Twain , den mestselgende countrypopartisten i Norge, tjente 450 millioner bare i fjor, regnet ut fra dagens høye dollarkurs.

Potter-suksess

Det er fortsatt gode penger i den streikeklare filmindustrien i Hollywood:

Julia Roberts fikk 160 millioner for sin rolle i «Erin Brockovich», mens Jodie Foster , Sharon Stone og Meg Ryan krever oppimot 100 millioner for å ha en sentral rolle i en film.

Blant forfatterne er det ingen som slår den britiske J.K. Rowlings , som har enorm suksess med sine Harry Potter-bøker. Dette har også fått økonomiske konsekvenser. Hun har forvaltet sin Harry på en økonomisk bra måte og skal nå være god for godt over en halv milliard!

For rettighetene til filmen om Harry Potter skal hun ha fått 100 millioner kroner, mens hun har innkassert flere hundre millioner på salget av rettighetene til Harry Potter-leker.

Talkshowdronninga Oprah Winfrey har nærmere fem milliarder kroner til disposisjon - og nyter luksuslivet:

Hun har en egen jet, flyr eget helikopter når hun skal ut på luksusyachten og har en rekke krypinn over USA: et slott som hun kaller «farmen» i Indiana, luksusleilighet i en av skyskraperne i Chicago, ubeskjeden hytte i Rocky Mountains og en leilighet med utsikt over havet i Miami.

Betyr ingenting

Den prateglade dama, som nylig også hadde USAs presidentkandidater på besøk, går for å være den mektigste kvinnen i USA - men blir ikke det spor imponert over penger.

- Jeg har alt det som jeg en gang trodde ville gjøre meg glad, men pengene har liten mening for meg, sier Oprah Winfrey, ifølge The National Enquirer.