FEST­IVAL: Notodden Blues Festival

Verdens største bluesstjerne til Notodden

 Buddy Guy spiller på 30-årsjubileet.

GOING STRONG: Buddy Guy er blitt 80 år, men er ifølge rapportene fortsatt i storform. Her fra en konsert i Austin Texas, i oktober. Foto:  Maggie Boyd / SipaUSA / NTB Scanpix
GOING STRONG: Buddy Guy er blitt 80 år, men er ifølge rapportene fortsatt i storform. Her fra en konsert i Austin Texas, i oktober. Foto:  Maggie Boyd / SipaUSA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Buddy Guy, som fylte 80 år i sommer, spiller lørdag 5. august under det som blir Notodden Blues Festivals 30-årsjubileum. Det blir første gang på festivalen siden han spilte for 6000 mennesker på Brygga i 2009.

Den største

Etter at B.B. King døde i fjor, er Guy den største nålevende bluesstjerna. Han har høstet sju Grammy-priser, den siste så seint som i februar i år. Da ble hans utgivelse «Born To Play The Guitar» hedret som beste bluesalbum.

I fjor ble han også innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame.

- Vi har fått til den bookingen vi virkelig ønsket oss for vårt jubileum i 2017. Han har egentlig pensjonert seg fra spillejobber i Europa, men vi flyr ham inn fra Chicago eksklusivt for denne konserten, sier daglig Jostein Forsberg i Notodden Blues Festival til Dagbladet.

- 2016 har vært et år der vi har sett mange storheter forsvinne. Buddy Guy er «the last man standing» av de ikoniske bluesgigantene.

Til Chicago

George «Buddy» Guy er født i Louisiana i 1936, men har bodd i Chicago siden 1957.

- Det var der han utviklet sitt banebrytende gitarspill, som skulle sette standarden for den nye, gitardominerte rocken på slutten av 1960-tallet og fram til i dag. Både Eric Clapton, Jimi Hendrix, Jeff Beck, Stevie Ray Vaughan og The Rolling Stones har trukket fram Guy som sin største inspirasjonskilde, sier Forsberg

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer