Verdens verste bandnavn

«Abrakadavra», «Gluecifer», «Anal Babes» og ikke minst «Vafler mot AIDS». Norge er bra representert på lista over verdens verste bandnavn.

Det amerikanske nettstedet Brainwashed vedlikeholder en omfattende oversikt over snåle bandnavn fra hele verden.

«Body Falling Down Stairs» og «Tyrannosaurus Rectum» er to av de mer uskyldige, mens «The Very Idea of Fucking Hitler» kanskje blir litt i overkant for de fleste.

Det er nok mange pønkband på lista, men den oppgir ikke hvilken sjanger de forskjellige bandene tilhører. Av og til gir navnet allikevel en indikasjon.

«Results of Inbreeding» smaker unektelig av country og/eller bluegrass, og «Jehovas Witness Protection Program» er neppe kristenrock.

Norske merkverdigheter

Men tilbake til de norske merkverdighetene. Her er listen innholdsrik. «Gluecifer» bør jo være velkjent, men merkelig nok er deres musikalske storebrødre «Turboneger» utelatt.

«Sterk naken & biltyvene» er med, i norsk oversettelse, selv om frontfigur «Selveste Birger Baraldsnes» i sin tid stjal navnet fra amerikanske «Stark Naked & The Car Thieves».

Folk som kanskje har fulgt litt for godt med i norsk rock vil også huske navn som «Abrakadavra» (nordnorsk nu-metal), «Softcocks» (inntrøndersk indierock) og «Vampire State Building» (fetisj-tekno fra Oslo) fra tidlig nittitall. «Vafler mot AIDS» er også på lista, men ringer ingen bjeller hos denne reporter.

Slår svenskene

Enkelte svenske band, som «Gissa min Perversjon» er også med, men merkelig nok er «Union Carbide Productions» (selskapet som forårsaket Bhopal-uluykken) fra Gøteborg utelatt. Sistnevnte er jo beryktet for sin bruk av Phil Collins «In the air tonight».

Nesten på hitlistene

De fleste av bandene på lista må omtales som relativt smale (les: elendige), og tåpelig navn er neppe den eneste grunnen til at berømmelsen uteble. Men noen av bandene på verstinglista hadde faktisk et navn i sin tid. «The The» har jo faktisk solgt ganske bra internasjonalt, og har hentet hjem en rekke gullplater og gode kritikker.

«Alien Sex Fiend» vakte jo særdeles kortvarig oppsikt i Storbritannia tidlig på åttitallet, mens andre vil kanskje huske «Gay Bikers on Acid». Sistnevnte spilte gjerne oppvarmingskonserter for seg selv under navnet «Lesbian Dopeheads on Mopeds».

Men de fleste av bandene på lista har aldri vært i nærheten av en hitliste. Allikevel smaker det litt kjent av flere, som f.eks. «Nat King Colon», «Gringo Star», «Stiff Richards», «REO Speed Dealer» og ikke minst «Rage Against the Coffee Machine».

Hva synes du er verdens verste bandavn? Send inn dine forslag!

Brainwasheds canonical guide to weird bandnames

GLUECIFER:</B> Ikke pent. Hva mener du er verdens verste bandnavn? <a href=http://debatt.dagbladet.no/debatt/discussion.html?board_id=2000319865>Si din mening!</A>
CUMSHOTS:</B> Med Christopher Schau i spissen har ikke verdens beste bandnavn. Men er ikke på lista over verstingene heller.
<B>TURBONEGER:</B> Heller ikke med på lista over verdens verste bandnavn.