Verdens verste film?

Denne filmen blir slaktet rått. Men er det egentlig verdens verste?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hva er verdens verste film? Johnny Vegas' nye komedie, «Sex Lives of the Potato Men», får filmkritikerne til å ta fram det tyngste skytset de har. Filmen har, om mulig, fått dårligere kritikk enn Britney Spears «Crossroads» og Mariah Careys Glitter.

Filmen om sexlivet til potetmennene handler om de fire kompiser som leverer poteter rundt Birmingham. Gutta prøver hele tida å sjekke nye damer, og samtidig holde sine illsinte tidligere erobringer unna.

«Sex Lives of the Potato Men» har fått 18-årsgrense, og inneholder alt annet enn politiske korrekte ytringer.

Kvalmt

Slakten har ikke latt vente på seg.

- Dette er en av de to kvalmeste filmene jeg noen gang har sett. Dette er et mesterverk innen upassende filmskapelse, skriver James Christopher i The Times.

- Det er en vulgær film for idioter, skriver Nigel Andrews i Financial times.

- Hjernen min steiler over at denne filmen i det hele tatt er laget, skriver Johnny Vaughan i The Sun.

Og siden dårlige kritikker ofte er godt lesestoff, tar vi med et par til:

- Filmen er gledesløs, verdiløs, tannløs og ubrukelig, skriver Will Self i Evening Standard.

- Den er 83 minutter lang. Det er rundt 90 minutter for langt, synes Richard Bacon hos The People.

Fikk pengestøtte

Om ikke slakten var nok, filmen har også fått 11,8 millioner kroner i offentlig støtte. Det har startet en debatt om hva som egentlig bør få penger, men det britiske filmrådet, som har tildelt filmen pengene, tar ikke kritikk.

- Hvis vi visste hva publikum ville se, ville vi vært millionærer for lenge siden. Dette er en film for en svært spesiell demografisk gruppe - unge menn som ikke bryr seg så mye om hva filmkritikerne mener, sier en talsmann for rådet.

Uansett er slakten sikkert ikke lett å svelge for Mackenzie Crook, bedre kjent som Gareth fra serien «Kontoret» som gikk på NRK2 nylig. Serien høstet to Golden Globes, før «Sex Lives of the Potato Men» nok fikk Crook ned på jorda igjen.Hva er verdens verste film?

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer