Verdens verste lillesøster

Cameron Diaz fester hardt, stjeler penger og ligger med storesøsterens kjæreste. På film, vel å merke. I dramakomedien «I dine sko» er Cameron lillesøsteren fra helvete.

LONDON (Dagbladet): -  Jeg ville aldri gjort noe liknende mot min søster, bedyrer Cameron Diaz da Dagbladet møter henne i London.

I superstjernens nyeste filmrolle spiller hun Maggie, som flyter gjennom livet med et vakkert smil og dyp utringning. Maggie snylter på sin eldre søster Rose - spilt av australske Toni Collette - og takker for gjestfriheten ved å hoppe til sengs med storesøsterens kjæreste.

Ble sviktet

-  Jeg har selv opplevd å ikke bli tatt på alvor, at utseendet er kommet i veien. På den måten er det lett for meg å relatere meg til Maggie. Og alle har vel opplevd å bli sviktet av noen som står dem nær. Min beste venninne stjal gutten jeg var forelsket i da jeg var 12. Det har jeg aldri tilgitt, sier Cameron med et smil.

-  Hva var det ved Maggie-rollen som appellerte til deg?

Det var mange ting, men kanskje først og fremst det at Maggie er ekstremt menneskelig. Hun er på mange måter helt rå og hemningsløs, men har et hjerte av gull. Etter hvert skjønner hun hva som er viktig her i livet.

-  Og det er?

-  Åpenbare ting som familie, vennskapsbånd, det å tørre å åpne seg for andre. Til sjuende og sist handler det om å havne på et sted i livet hvor man trives i egne sko. Dette er ting alle kan kjenne seg igjen i, sier Diaz.

 NYTT SYN PÅ FAMILIEN:  Cameron Diaz setter mer pris på familien etter filmen «I dine sko», der hun er lite hyggelig mot sin storesøster. Foto: Scanpix
NYTT SYN PÅ FAMILIEN: Cameron

Diaz setter mer pris på familien etter

filmen «I dine sko», der hun er lite hyggelig mot sin storesøster. Foto: Scanpix Vis mer

-  Maggie og Rose må begge overvinne frykt som holder dem tilbake. Hva er du selv mest redd for?

-  Det samme som alle andre, tror jeg. Jeg frykter å miste de jeg er glad i, jeg er redd for ikke å bli likt og jeg er redd for å ta gale valg.

Justin?

-  Har denne filmen påvirket ditt forhold til din egen familie?

-  Ja, i mer positiv retning, jeg setter om mulig mer pris på den enn før. Jeg har også lært mye om veivalg i livet, og om at det er viktigere å leve slik man virkelig ønsker, og for eksempel ikke bli i et vanskelig forhold bare fordi det virker tryggere enn å gå.

-  Siste spørsmål, skyter Camerons pr-assistent inn. En finsk journalist kaster seg fram:

-  Hva kan du si om ditt eget forhold, når skal du egentlig gifte deg med Justin Timberlake?

-  Det var et ordentlig bortkasta siste spørsmål, sier Cameron Diaz leende og forlater rommet.