Verdens voldeligste dataspill

Syntes du Grand Theft Auto var ille? Da vil du gå i tog for å stanse dette spillet!

Greit med slike spill? Si din mening! - Hvis ikke dette er et ekstremt voldelig spill, så vet ikke jeg, sa barne- og familieminister Laila Dåvøy da hun så voldsspillet «Grand Theft Auto 3». Nå må statsråden finne langt sterkere ord, for verdens mest ekstreme voldsspill, «Postal 2» er rett rundt hjørnet.

Dette spillet er helt klart ikke myntet på barn. Det er den desiderte verstingen blant alle verstingene.

Elektrosjokk

- Folk må forstå at volden i «Postal 2» er så overdreven og absurd at alle som tar dette alvorlig hører hjemme på en institusjon, sier administrerende direktør Vince Desidiero i selskapet «Running With Scissors», som står bak spillet.

Spillerne kan blant annet gå inn på en homsebar og bruke elektrosjokkpistol, man kan kappe hodene av andre spillere med en spade eller bruke utallige andre våpen for å drepe og skremme, melder TechTV.

IT-avisen skriver at man også kan tre kattunger på geværet og bruke dem som lyddempere.

Ifølge Gamespot tente hovedprogrammerer Nathan Fouts på oppkjørselen til administrerende direktør Desidiero, for å gjøre research på branneffektene i spillet.

Skryter

Men du behøver ikke gå amok. Du kan faktisk komme deg gjennom hele spillet uten å skade noen, og utføre dagligdagse gjøremål som å gå i banken eller handle melk. Men selvfølgelig, handlekøen blir litt mindre hvis du heller bensin på alle foran deg og begynner å leke litt med fyrstikkene...

Målet med spillet er å komme seg gjennom fem virkedager og utføre fire oppdrag hver dag. Gamespot har sett «Postal 2», og skryter hemningsløst av grafikken og spillbarheten. De videoene Dagbladet.no har sett tyder også på at splatterfansen kommer til å kaste seg over spillet. Mens politikerne kommer til å rope enda høyere enn forrige gang.

Forgjengeren til spillet, «Postal», kom ut i 1997. Det ble bannlyst i sju land, men solgte likevel over 200 000 eksemplarer.

Blant dem som ville stoppe spillet den gang, var senator Joseph Lieberman, som er blant de mest aktuelle kandidatene til jobben som USAs president ved neste valg.

Dr. Dennis Embry, som er en kjent amerikansk ekspert på vold blant barn, sier til TechTV at mens vold på TV er passiv underholdning, er lek med dataspill aktivt og dermed langt farligere for barn.

- Barn har en tendens til å etterlikne spillene. De ser ting i spillet som de prøver når de går ut i parken, sier han.

Spillet har ikke fått aldersgrense ennå, men det hersker ingen tvil om at «Postal 2» blir stemplet 18 år.

Greit med slike spill? Si din mening!