Verdensberømte på sparebluss

I år topper de hitlister i hele verden. I fjor tjente Nico & Vinz småpenger.

FLYR HØYT: Nico & Vinz på I Heart Radio-festivalen i Las Vegas i september. Først neste år vil inntektene fra deres internasjonale suksess vises i likningstallene. Foto: NTB Scanpix
FLYR HØYT: Nico & Vinz på I Heart Radio-festivalen i Las Vegas i september. Først neste år vil inntektene fra deres internasjonale suksess vises i likningstallene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Selv om «Am i Wrong» var en solid radiohit i Norge allerede i 2013, avspeiles ikke det i likninga til Nico & Vinz. De to østkantgutta fra Oslo hadde en nettoinntekt på henholdvis 185 743 og 157 112 kroner i fjor.

At begge samtidig satt på sekssifrede formuer, kan tyde på at de heller ikke er løsslupne med kronene som kommer inn.

Royalties fra radiospilling i 2013 vil antakelig avspeiles i likninga først neste år. Da kan de to 24-åringene trolig også føre opp inntekter fra nedlasting, streaming, platesalg og opptredener verden over for såvel hitsingelen som sitt ferske album, «Black Star Elephant».

«Am i Wrong» har toppet flere av Billboard-listene i USA og lå i sommer lenge i toppskiktet på den viktigste av dem alle, Hot 100-lista. De har dessuten gått til topps i Storbritannia og en rekke andre land. Også oppfølgeren «In Your Arms» er omfavnet av mange radiostasjoner.

Størst siden A-ha Det gjør Nico & Vinz til Norges største popsuksess utenlands siden A-ha i 1986.

Hvor mye inntekter slike hitlåter genererer, er nærmest umulig å anslå i dagens musikkmarked. Det er store variasjoner i hvor mye en avspilling på for eksempel Youtube gir til opphavsmennene i de forskjellige landene. I enkelte store markeder har rettighetshavernes organisasjoner fortsatt ikke avtaleverket på plass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.