Verdensberømte på sparebluss

I år topper de hitlister i hele verden. I fjor tjente Nico & Vinz småpenger.

FLYR HØYT: Nico & Vinz på I Heart Radio-festivalen i Las Vegas i september. Først neste år vil inntektene fra deres internasjonale suksess vises i likningstallene. Foto: NTB Scanpix
FLYR HØYT: Nico & Vinz på I Heart Radio-festivalen i Las Vegas i september. Først neste år vil inntektene fra deres internasjonale suksess vises i likningstallene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Selv om «Am i Wrong» var en solid radiohit i Norge allerede i 2013, avspeiles ikke det i likninga til Nico & Vinz. De to østkantgutta fra Oslo hadde en nettoinntekt på henholdvis 185 743 og 157 112 kroner i fjor.

At begge samtidig satt på sekssifrede formuer, kan tyde på at de heller ikke er løsslupne med kronene som kommer inn.

Royalties fra radiospilling i 2013 vil antakelig avspeiles i likninga først neste år. Da kan de to 24-åringene trolig også føre opp inntekter fra nedlasting, streaming, platesalg og opptredener verden over for såvel hitsingelen som sitt ferske album, «Black Star Elephant».

«Am i Wrong» har toppet flere av Billboard-listene i USA og lå i sommer lenge i toppskiktet på den viktigste av dem alle, Hot 100-lista. De har dessuten gått til topps i Storbritannia og en rekke andre land. Også oppfølgeren «In Your Arms» er omfavnet av mange radiostasjoner.

Størst siden A-ha Det gjør Nico & Vinz til Norges største popsuksess utenlands siden A-ha i 1986.

Hvor mye inntekter slike hitlåter genererer, er nærmest umulig å anslå i dagens musikkmarked. Det er store variasjoner i hvor mye en avspilling på for eksempel Youtube gir til opphavsmennene i de forskjellige landene. I enkelte store markeder har rettighetshavernes organisasjoner fortsatt ikke avtaleverket på plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer