«Ut og stjæle hester»:

Verdenshiten er blitt film: - Kjente ekstrem lettelse

Forfatter Per Petterson brydde seg ikke en gang med å lese manuset til filmatiseringen av hjertebarnet «Ut og stjæle hester». Han var mildt sagt spent.

PRISBELØNT: Forfatter Per Petterson har fått se sin egen bestselgerbok «Ut og stjæle hester» på lerretet. Foto: Henning Lillegård
PRISBELØNT: Forfatter Per Petterson har fått se sin egen bestselgerbok «Ut og stjæle hester» på lerretet. Foto: Henning LillegårdVis mer

BERLIN (Dagbladet): - At jeg ikke tåler oppmerksomheten rundt bokslipp? Det er mange forfattere som ikke gjør det, men jeg kom i skade for å si det høyt. Etter det har det vært en greie som henger ved meg, sier Per Petterson (66) lettere oppgitt.

Til å ha uttalt at han skyr oppmerksomheten rundt egne boklanseringer som pesten, er det lite sjenert over forfatteren fra Veitvet i Oslo, plassert på en barkrakk i de sagnomsuste lokalene til Berlinalens hovedkino på Potsdamer Platz.

66-åringen er ulastelig antrukket, klar for fest. Han framstår blid, komfortabel og ganske stolt. Om noen timer venter blitzregnet på den røde løperen og premierekvelden til regissør Hans Petter Moland og hans filmatisering av Pettersons bok «Ut og stjæle hester».

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.