«Verdensjazz» som bestilt

Karl Seglems «Som spor» godt mottatt på Vossa Jazz.

VERDENSJAZZ: Karl Seglem med bukkehorn, flankert av (f.v.) Andreas Ulvo, Sigrid Moldestad og Håkon Høgemo. FOTO: TERJE MOSNES
VERDENSJAZZ: Karl Seglem med bukkehorn, flankert av (f.v.) Andreas Ulvo, Sigrid Moldestad og Håkon Høgemo. FOTO: TERJE MOSNES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: VOSS (Dagbladet): Med to hardingfeler (Sigrid Moldestad, Håkon Høgemo) og to tangentspillere (Lars Jakob Rudjord, Andreas Ulvo) i et band som videre talte bassist Stefan Bergman og trommeslager Kåre Opheim, presenterte saksofonist og bukkehornist Karl Seglem sitt bestillingsverk «Som spor» for en fullsatt Vossasal lørdag kveld.

Seglem hadde på forhånd gitt uttrykk for at han ønsket å videreføre det musikalske uttrykket — en høyeksplosiv miks av folkemusikk fra Vestlandet og jazz, i det siste omtalt som «world jazz» - som han har utviklet gjennom albumene «Femstein», «Urbs» og «Ossicles».

Det betyr høy list og skummel fallhøyde, men det var ingen høydeskrekk å spore på scenen der han varsomt satte an konserten med et fredsommelig bukkehorntema som i all sin uforstyrrelighet snart skulle bli utfordret av krassere klanglige kast.

Friskt Etter hvert som hardingstrenger og digitale tangenttoner satte farger på sull og chants, og trommer og bass fanget urrytmenes urbane (og rurale) etterkommere, hektet Seglem på seg tenorsaksofonen, minnet oss nok en gang om at han er en av landets ypperste på instrumentet som paradoksalt nok ble skapt for å øke militærkorpsenes musikalske potens og ledet sin lille tropp gjennom en drøy times verdensmusikk der blandingen boblet friskt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer