SUKSESS: «The 20/20 Experience» ble en stor suksess for Justin Timberlake og superstjerna vant blant annet en People's Choice Award for albumet. Nå anklager underholdningsselskapet Cirque de Soleil en av albumets låter for plagiat. Foto: NTB Scanpix/Reuters
SUKSESS: «The 20/20 Experience» ble en stor suksess for Justin Timberlake og superstjerna vant blant annet en People's Choice Award for albumet. Nå anklager underholdningsselskapet Cirque de Soleil en av albumets låter for plagiat. Foto: NTB Scanpix/ReutersVis mer

Verdenskjent sirkus saksøker Justin Timberlake for tyveri

Mener superstjerna har stjålet fra forestilling.

(Dagbladet:) Ifølge det amerikanske bransjebladet Variety saksøker Cirque de Soleil Justin Timberlake og superprodusenten Timbaland for over 6,5 millioner kroner.

Grunnen er at de mener Timberlake og Timbaland skal ha samplet fra en av sirkusets forestillingslåter uten å be om tillatelse.

De mener Timberlake har lånt lyd fra låta «Steel Dreams» til «Don't Hold The Wall», som er fra den amerikanske superstjernens suksessalbum «The 20/20 Experience».

Hverken Timberlake eller Cirque de Soleil har foreløpig kommentert søksmålet.

Tre anklager på tre måneder Det er langt fra første gang 35-åringen beskyldes for å stjele fra andres låter.

SAMARBEIDSPARTNER: Justin Timberlake og produsenten Timbaland har samarbeidet i flere år. Her fra en konsert i 2007.
SAMARBEIDSPARTNER: Justin Timberlake og produsenten Timbaland har samarbeidet i flere år. Her fra en konsert i 2007. Vis mer

Tidligere i år ble Timberlake saksøkt av 70-tallsbandet Sly, Slick and Wicked på grunn av sin superhit «Suit & Tie».

En måned senere saksøkte PK Music Performance Timberlake og rapperen will.i.am på grunn av låta «Damn Girl», som selskapet mente var en ren kopi av den nesten 50 år gamle discolåta «A New Day Is Here At Last».

Ikke alene De siste årene har flere av verdens største artister vært anklagd for å plagiere eller sample tidligere låter. I fjor høst ble en av låtene på Adeles etterlengtede comebackalbum anklaget for å stjele fra den folkekjære tyrkiske artisten Ahmet Kaya.

I mars i fjor ble Robin Thicke og Pharell Williams funnet skyldig i å ha plagiert en gammel Marvin Gaye-låt. Den avdøde soulstjernens familie mente den omstridte hiten «Blurred Lines» var en blåkopi av Gayes «Got To Give It Up» fra 1977 og fikk medhold av retten.

For to år siden anklaget Hayley Williams, vokalist i rockebandet Paramore, boybandgigantene One Direction for plagiat. Hun mente låta «Steal My Girl» var mistenkelig lik rockebandet New Found Glorys «It's Not Your Fault».

Dette førte til at Williams og New Found Glory mottok en rekke illsinte meldinger fra One Directions lojale fans, men bandet valgte aldri å gå videre med saken.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram