Verdenskjent sirkus saksøker Justin Timberlake for tyveri

Mener superstjerna har stjålet fra forestilling.

SUKSESS: «The 20/20 Experience» ble en stor suksess for Justin Timberlake og superstjerna vant blant annet en People's Choice Award for albumet. Nå anklager underholdningsselskapet Cirque de Soleil en av albumets låter for plagiat. Foto: NTB Scanpix/Reuters
SUKSESS: «The 20/20 Experience» ble en stor suksess for Justin Timberlake og superstjerna vant blant annet en People's Choice Award for albumet. Nå anklager underholdningsselskapet Cirque de Soleil en av albumets låter for plagiat. Foto: NTB Scanpix/Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Ifølge det amerikanske bransjebladet Variety saksøker Cirque de Soleil Justin Timberlake og superprodusenten Timbaland for over 6,5 millioner kroner.

Grunnen er at de mener Timberlake og Timbaland skal ha samplet fra en av sirkusets forestillingslåter uten å be om tillatelse.

De mener Timberlake har lånt lyd fra låta «Steel Dreams» til «Don't Hold The Wall», som er fra den amerikanske superstjernens suksessalbum «The 20/20 Experience».

Hverken Timberlake eller Cirque de Soleil har foreløpig kommentert søksmålet.

Tre anklager på tre måneder Det er langt fra første gang 35-åringen beskyldes for å stjele fra andres låter.

Tidligere i år ble Timberlake saksøkt av 70-tallsbandet Sly, Slick and Wicked på grunn av sin superhit «Suit & Tie».

En måned senere saksøkte PK Music Performance Timberlake og rapperen will.i.am på grunn av låta «Damn Girl», som selskapet mente var en ren kopi av den nesten 50 år gamle discolåta «A New Day Is Here At Last».

Ikke alene De siste årene har flere av verdens største artister vært anklagd for å plagiere eller sample tidligere låter. I fjor høst ble en av låtene på Adeles etterlengtede comebackalbum anklaget for å stjele fra den folkekjære tyrkiske artisten Ahmet Kaya.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer