Verdenslansering fra PlayStation

Hva er det vi får se neste uke?

 • Alt om spill!
 • Diskuter spill

  (Dagbladet.no) I dag kom en hemmelig agent til resepsjonen i Dagbladet. Med seg hadde han en invitasjon til en pressekonferanse neste tirsdag. Pressekonferansen er i regi av Sony, og vil foregå til samme tidspunkt verden rundt. Hva som skal presenteres vet vi ikke.

  Det eneste vi blir fortalt, er at vi skal bevitne en verdensnyhet.

  Og dermed begynner spekualsjonene. Spilljournalistene hiver seg over MSN for å diskutere med hverandre. Er det PlayStation Portable? PStwo? Er det kanskje, kanskje PlayStation 3?

  Det er fra Japan det hele styres, og det er der Sony Computer Entertainmens president Ken Kutaragi skal gå på scenen nøyaktig klokka 16.00 lokal tid neste tirsdag.

  Han skal der presentere firmaets planer for den andre halvdelen av budsjettåret, som varer fram til mars 2005. Dette skjer tre dager før dørene åpner for Tokyo Game Show, der vi nesten helt sikkert får vite de siste detaljene om PlayStation Portable - når den kommer, og hva den vil koste.

  At det er PlayStation 3 vi får se på tirsdag, kan vel nesten med sikkerhet utelukkes. Mikroprosessoren som skal brukes i maskinen nærmer seg nå ferdigstillelse, og vi vil kanskje få vite litt mer om utviklingen på Tokyo Game Show.

  Det mange imidlertid tror vil bli lansert på tirsdag, er PStwo - en forminsket versjon av PlayStation 2. Det har i lang tid vært mangel på PlayStation 2 i butikker rundt om i verden, og dette kan skyldes at Sony planlegger lanseringen av en mindre, billigere variant av maskinen. Sony gjentar dermed taktikken de kjørte med PlayStation da PlayStation 2 kom inn på markedet.

  Ellers er det verdt å nevne at det er mye murring rundt PlayStation Portable på nettet. Det sies at batterikapasiteten til maskinen ikke vil holde stikk, og ivrige debattanter hevder at konsollen vil floppe. Dette er imidlertid bare spekulasjoner - vi kan ikke påstå noe før vi har de harda fakta foran oss. Men det er jo lov å spekulere.

  Og det vil kanskje altså skje neste tirsdag..

 • Alt om spill!
 • Diskuter spill
<B>BARE TULL:</B> Dette er en av mange falske konseptbilder av PlayStation 3 - vi vet foreløpig ikke hvordan maskinen vil bli seende ut.