Verdensmusikkens superduo

Nok en fulltreffer av et album fra afrikanske Amadou & Mariam.

Verdensmusikkens superduo
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Vokalist og gitarist Amadou Bagayoko (57) og vokalist Mariam Doumbia (53) kan nesten kalles norgesvenner etter flere besøk de siste åra - blant annet under Oslo World Music Festival og Øyafestivalen.

Nå er de her igjen, med konserter i Oslo i går og under Vossajazz i morgen (lørdag 31.3). Rapporter fra Cosmopolite i går forteller om en fantastisk konsert.

Møttes på blindeskole Paret ble begge blinde som henholdsvis ungdom og barn, og møtte hverandre på en blindeskole i Mali. Da de giftet seg startet også det musikalske samarbeidet, men de debuterte ikke før i 1998. Siden den gang har de befestet posisjonen som to av Malis beste og mest kjente musikalske ambassadører.

Det er fire år siden forrige album, «Welcome to Mali». «Folila» representerer ikke noe stilskifte, i stedet får vi akkurat det vi forventer - i tillegg til en rekke spennende gjesteartister. På en spennende måte mikser de afrikansk tradisjonsmusikk og moderne rock - men hele tida på sine egne premisser.

Amadou & Marian maner fram en helt spesiell stemning i musikken som ikke høres andre steder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer