Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Verdensrekorden fra helvete

Du trodde én nachspiel-gitarist var ille. Se video!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle og enhver kan jo få drapstanker når en fyr på død og liv skal dra fram gitaren i festlig lag. Noen føler at de bare må vise sine fire grep og fingerspillet til «Stairway to Heaven» hvis det er nachspiel og damer til stede. Hvis sånne folk får det til å gå kaldt nedover ryggen din, skal du være glad for at du ikke var i Portland på søndag.

519 gitarklimprende mennesker samlet seg på byens Pioneer Courthouse Square for å komme i Guinness' rekordbok. Aldri har så mange spilt så lenge. I en hel time spilte og sang de Woody Guthries «This Land is Your Land».

- Rekordbok-folkene har allerede sendt meg et brev hvor de bekrefter at vi har satt verdensrekord, sier musikkbutikk-eieren som organiserte gitarfesten til Local 6 News.

Hjemløse-organisasjonen Sisters of the Road Cafe sponset det som skal bli en årlig «World's Largest Guitar Jam Benefit».

Sjekk den herlige gjengen på video!

GITAR-KAMERATENE: Brooke Warner (midten) står med foreldrene og over 500 rekordklimprere i Portland.