Verdensstjerne tok på seg oppvarmerjobben på festival

Morten Harket står øverst på plakaten - tok første økt.

KJØLIG POP: Morten Harket framstår ikke som den største karismatikeren, men han leverte varene. Alle foto: Anders Grønneberg
10 000: - Omlag 10 000 publikummere har vi plass til hver dag. På Bob Dylan i morgen er alt utsolgt, sier presseansvarlig Nancy Pedersen.
SOMMERFEST: Siden det var hovedattraksjonen Morten Harket som åpnet årets Stavernfestival, var folk tidlig på plass i dag.
SYDENSK VARME: Folk satt seg på bakken og nøt musikk og kald drikke.

STAVERN (Dagbladet): Den 14. Stavernfestivalen er i gang. Og aldri har vel sola skint mer intenst på åpningsdagen.

Litt underlig, men det var faktisk dagens hovedtrekkplaster, Morten Harket, som dro i gang festivalen helt ute mot havet.

Morten førstemann - Ja vi valgte å gjør det på den måten. En hovedartist behøver ikke å spille sist. Vi ønsket å fylle opp festivalområdet så tidlig som mulig på dagen, sier presseansvarlig for Stavernfestivalen, Nancy Pedersen.

Stavernfestivalen har vokst seg stor siden debuten i 2001.

- Vi er veldig stolte over å kunne skilte med Bob Dylan i morgen, lørdag. Den dagen er helt utsolgt. Også lørdagen er nesten alle billettene borte, sier Nancy Pedersen.

Til seint på natt Morten Harket er ingen rocker som står på barrikadene og egger opp sitt publikum. Men med en gradestokk som viser over 30 i skyggen er det vel like greit at folk fikk smake hans kjølige og langstragte pop.

- Og i kveld er det Lily Allen som avslutter på den store scenen, Klippen.

Men siden det er sommer og festivalen ligger lagt fra boligområdet, forsetter festen til en halv time over midnatt. Det er det den amerikanske DJ David Katz som står for.

Blandet drops - Været er helt fantastisk, og det er meldt slik for hele festivalen. Den har vokst seg stor - og større enn den er nå, bør den ikke bli, sier Nancy Pedersen, som ligger vekt på at det skal være levelig og trivelig på området.

Lørdag kommer Lars Winnerbäck, som for to uker siden gjennomførte en konsert på Sentrum Scene det allerede går gjetord om.

Av andre artister som opptrer på årets Stavernfestival kan vi nevne Admiral P, Odd Nordstoga, Jonas Alaska, Violet Road, Bo Kaspers Orkester, Ylvis, Kvelertak, Ed Sherrean -og ikke minst - Bob Dylan.