Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Verdensstjernene inntar Norge

De er sinnsykt populære. Bollywood-stjernene kommer til Oslo for å kaste glans over filmfestivalen som åpner i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg skal hente dem på flyplassen nå, sier en lettere stresset festivalsjef. Han har jobbet dag og natt i flere uker. Nå må snart alt være klart.

Nasrullah Qureshi er kanskje litt nervøs også. Han er på vei til Gardermoen for å hente noen av verdens største stjerner. De kommer fra Bollywood til den indiske dans- og filmfestival som åpner på Soria Moria på Torshov i kveld.

Og det var ikke så lett å få lokket stjernene hit. De er store, og Norge er lite. Men Qureshi har overtalelsesevner. Nå drømmer han om at de skal spille inn Bollywood-film i Norge.

Større enn Hollywood

For Bollywood, som er kjælenavnet på Mumbai (Bombay), er verdens største filmby. Herfra kommer 800 - 900 filmer hvert år, altså to-tre om dagen. Og skuespillerne er superstjerner i virkelig grand skala, selv om ikke alle nordmenn henger helt med. I kveld og ti dager framover har du mulighet til å bli kjent med dem også, om du ikke allerede er hekta. I kveld kommer Akshaye Khanna. Mannen som går indiske jenter dåner\'n.

- Han er en meeeget stor stjerne ja. Han spiller i filmen Hungama som vi har norgespremiere på her kveld. Også kommer produsenten, Rafan Jain. Ja, han er en meeget stor filmprodusent i India.

Sammen med ordfører Per Ditlev-Simonsen skal de åpne festivalen klokka 18.00 i kveld. Åpningsshowet lover spektakulære innslag med massevis av indisk dans, indisk snacks og film. Men du må skynde deg vil du hit. Det er noen få billetter igjen for deg som ikke er spesialgjest.

- Ja, det kommer mange inviterte i kveld, skuespillere og folk fra kulturlivet. Men resten av festivalen kan man kjøpe festivalpass til. Det koster bare 600 kroner. Vi viser 19 filmer, sier Qureshi, som synes at det er dette er den viktigste happeningen i Oslo akkurat nå. Bollywood-film er inn!

Stripping og sci-fi

Og Øya-artistene som også inntar Oslo i dag kan vel egentlig bare ta av seg hatten. På Torshov-teateret er det til og med verdenspremiere.

- «Oops» gleder jeg meg veldig til. Det er en film om mannlige strippere og deres kjærlighetsforhold. Filmen har skapt rabalder i India, og kommer nok til å få problemer med sensuren. Men vi har heldigvis sikret oss en kopi, forteller Qureshi.

Så langt har India nemlig bare fått sett en mild versjon av filmen. Og da ble det murring. Du kan du se de ekte kyssescenene som neppe slipper unna saksa. Regissør og skuespiller Deepak Tijori kommer til premieren på Torshov neste fredag.

Indias første sci-fi film har også verdenspremiere på Torshov. I «Koi..Mil Gaya» møter du forskeren Sanjay Mehra som prøver å få kontakt med utenomjordisk liv, og lykkes. Etter at Mehra dør i en ulykke, fødes hans sønn som senere blir nysgjerrig og jobber videre med forskningen til sin far.

Festivalsjefen er ikke i tvil om at han skal se denne. Også «Hungama» da:

- Det er en ellevill komedie, som jeg gleder meg til.

I tillegg blir det moteshow som viser det siste fra Bollywood, hennamaling, masser av dans, mat og moro. De fleste filmene er tekstet på engelsk, noen har norsk tekst. Du kjøper billetter på alle kinoene i Oslo. Festivalpass kjøper du på Soria Moria.

KONTROVERSIELL VERDENSPREMIERE:</B> Filmen «Oops» handler om mannlige strippere og deres kjærlighetsliv. - Det er noen kyssescener i filmen som har skapt kontroverser i India. Sånt er ikke vanlig der, sier festivalsjef Nasrullah Qureshi.
ELLEVILL KOMEDIE:</B> «Hungama» har premiere i kveld på Torshovteateret. Til venstre superstjerne Akshaye Khanna som skal være til stede.
FØRSTE SCI-FI:</B> «Koi… Mil Gaya» er den første sci-fi-filmen fra Bollywood.
STRESSET OG GLAD:</B> Festivalsjef Nasrullah Qureshi har jobbet døgnet rundt den siste tida. I kveld klokka 18.00 må alt være klart.