«Semester»:

Verdensuksess for norsk serie «ingen» har hørt om

Undergrunnsfenomenet «Semester» kan bli spydspissen til en ny norsk strømmetjeneste.

JOBBER MED NY TJENESTE: Filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen satser på å få Netflix, Apple, HBO og Amazon som kunder. Foto. Christian Roth Christensen / Dagbladet
JOBBER MED NY TJENESTE: Filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen satser på å få Netflix, Apple, HBO og Amazon som kunder. Foto. Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Uten hjelp fra mektige kanaler og strømmetjenester med store plattformer og tilhørende tunge markedsføringsbudsjetter, har to nordmenn skapt en dramaserie for ungdom og unge voksne med internasjonal suksess. «Semester» er serien du nesten garantert ikke har hørt om, men som er kjent blant svært mange unge mennesker verden over.

Spres internasjonalt

De hittil sju episodene av undergrunnsseriens første sesong har svært mange seere, ifølge manusforfatter og regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen. Han legger fram seertallene overfor Dagbladet, men ønsker ikke totalsummen på trykk.

- Over 60 prosent av seerne våre er under 25 og stammer fra 184 land. 88 prosent ser serien på mobilen. Vi har solgt «Semester» sesong 1 og 2 til danske DR og svenske TV4. Både NRK og Netflix er interessert, sier Rolfsen til Dagbladet.

Den erfarne filmskaperen («Izzat», «Den siste revejakta», «Den norske islamisten») har sammen med Alexander Johansson skrevet og produsert «Semester», som er videreutviklet fra Johanssons kortfilmprosjekt «Aldri alene».

Alene i Paris

I første sesong av «Semester» møter man fotografspiren Erling (spilt av Herman Tømmeraas fra «Skam»). Erling befinner seg alene i Paris på julaften etter å ha droppet ut av skolen og forlatt venner og familie åtte måneder tidligere. En sms får han til å vende snuten hjemover. Hvorfor pakket Erling sakene sine og hvorfor returnerer han? Skuespiller Lea Meyer («En affære») og blogger Maria «Piateed» Stavang har også roller i serien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer