Verdi: 2 milliarder kroner

Flere er interessert i NRKs gigatomt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Torsdag formiddag kom nyheten om at NRK etter alt å dømme flytter fra Marienlyst i Oslo i løpet av fem til ti år.

- Bygningsmassen vi har i dag er for gammel, for stor og dårlig tilpassa ny teknologi. Vi bruker også altfor mye penger på å drive dette bygget. Det er penger vi bør bruke på å skape innhold til folket, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen til Dagbladet.

- Verdt rundt 2 milliarder kroner Nyheten fører med stor sannsynlighet til at champagnen settes til kjøling hos flere investorer i hovedstaden. Tomten er blant de mest verdifulle i landet.

- Det er en fantastisk beliggenhet. Det er et av de bedre boligområdene. Man vil nok kunne få i hvert fall 1400—1500 boliger på NRK-tomta. Vi tror sånn sett at verdien er på rundt to milliarder, sier administrerende direktør i Selvaag Bolig, Baard Schumann.

- Hvem er aktuelle kjøpere?

- Vi er en aktuell kjøper, sier Schumann og ler. — Og Obos. Det vil være fire-fem av de største utbyggerne i Norge. Kanskje går man sammen om å kjøpe tomten og deler den opp. Det er et populært sted med kort vei til marka, T-banen og det er sentrumsnært.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.