Verdi: 2 milliarder kroner

Flere er interessert i NRKs gigatomt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Torsdag formiddag kom nyheten om at NRK etter alt å dømme flytter fra Marienlyst i Oslo i løpet av fem til ti år.

- Bygningsmassen vi har i dag er for gammel, for stor og dårlig tilpassa ny teknologi. Vi bruker også altfor mye penger på å drive dette bygget. Det er penger vi bør bruke på å skape innhold til folket, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen til Dagbladet.

- Verdt rundt 2 milliarder kroner Nyheten fører med stor sannsynlighet til at champagnen settes til kjøling hos flere investorer i hovedstaden. Tomten er blant de mest verdifulle i landet.

- Det er en fantastisk beliggenhet. Det er et av de bedre boligområdene. Man vil nok kunne få i hvert fall 1400—1500 boliger på NRK-tomta. Vi tror sånn sett at verdien er på rundt to milliarder, sier administrerende direktør i Selvaag Bolig, Baard Schumann.

- Hvem er aktuelle kjøpere?

- Vi er en aktuell kjøper, sier Schumann og ler. — Og Obos. Det vil være fire-fem av de største utbyggerne i Norge. Kanskje går man sammen om å kjøpe tomten og deler den opp. Det er et populært sted med kort vei til marka, T-banen og det er sentrumsnært.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer