Verdi-overklassen

De forsøker å gjøre seg til tilfeldig overmoralske individer, og legger skylda for verdens elendighet på cola-kjøpende vaskedamer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EN NY LEGITIMERING av overklassen brer seg over Norge. På selveste unionsoppløsningsdagen fikk Elisabet Molander fra «forandringsprosjektet» 07-06-05, flankert av Jonas Gahr Støre og Helen Bjørnøy, i en kronikk begrunne en «Avhengighetserklæring» på vegne av «52 organisasjoner». 07\'ingene har tydeligvis gått runden mellom organisasjonene og samlet underskrifter på et tilbud det er umulig å si nei til. Organisasjonene burde svart nei, eller i det minste stilt spørsmål ved virkelighetsoppfatningen til dem som tydeligvis betrakter seg som utpekte til å veilede folket. For ordens skyld, dette de sentrale poengene i erklæringen:1. Vi er avhengige av Moder Jord. 2. Vi er avhengige av fellesskapet. 3. Vi er avhengige av trygghet. 4. Vi er avhengige av anerkjennelse. 5. Vi er avhengige av beskyttelse. 6. Vi er avhengige av ytring. 7. Vi er avhengige av tid.De færreste kan si seg uenig i dette. Det er som å si at vi trenger mat og luft og at barn bør ha foreldre. Hva er årsaken til at en haug med gode samfunnsborgere går sammen om å gjøre slike selvfølgeligheter til det viktigste å fortelle menneskene i dag? Erklæringen markerer slutten på Molanders prosjekt 07-06-05, som beskriver sitt mål slik: «07-06-05 har i seks år arbeidet for nødvendig forandring - både nasjonalt, lokalt og individuelt - av vårt forbruk.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer