Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Verdifull tid

Har du verdifull tid til overs? Bruk den på siddisen John Erik Kaada og du får en musikalsk takk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cloroform-keyboardisten John Erik Kaada er tydelig takknemlig for at folk bruker tid og penger på ham. Faktisk så takknemlig at når han går solo kaller han skiva «Thank You For Giving Me Your Valuable Time». Og spør du anmelderne, så er han verdt all tid.

- «Thank You For Giving Me Your Valuable Time» er lydsporet til en film som ikke er laget. Plata er en hoderystende reise, fylt av absurde og abstrakte inntrykk og innfall. «Thank You ...» er lyden av en jazzterrorist som har hatt godt av å bli temmet, mente Dagbladet og belønnet solo-Kaada med en femmer på terningen.

Hurtigspoling

John Erik Kaada har de siste åra gjort seg bemerket gjennom jazz-rock-sampler-og-så-videre-trioen Cloroform. De tre spredte propagandaen at alt er lov i fire album før sjangerpøblene ble lagt på is inntil videre.

Alene kikket Kaada til gamle dager for nye impulser.

- Jeg tror ikke musikken som lages i dag nødvendigvis er den beste, fortalte han til Aftenposten.

Resultatet etter turen gjennom samlingen er en salig blanding av førkrigsjazz, 50-tallets croonerlåter, soul fra 60-tallet, 70-tallets funk, drum\'n\'bass og tsjekkisk frijazz.

To ribbein

Nå er «Thank You ...» ute, anmelderne har lagt adjektivene tilbake i skuffene og siddisen legger ut på turne i høstmørket. Kaada-live kan gå hardt for seg forteller han til NTB:

- Jeg skulle ta verdens kuleste scenehopp, og glemte at jeg er totalt utrent. Det gikk med to ribbein.

Forhåpentligvis er ribbeina trygge i kveld når Kaada entrer scenen under UKA-01 i Trondheim. Du kan lese mer om Kaada på www.kaada.no

Hele Norges coronakart