Verdighet og glade vinnere

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Av og til lengter man nesten litt etter gamle dagers enkanalradio, slik at alle kunne hørt det man selv tilfeldigvis kommer innom på radioen. Forbausende ofte skjer dette under radiodokumentarer, det er noe med mediet som egner seg godt til en fokusert fortelling, et møte med et menneske eller en historie. I går morges var dokumentaren om eksilchileneren Franscesca de Vegra et slikt program, en påminnelse om Chiles nære historie, om Norge og om menneskelig verdighet.

Sofasport

Sport er blitt noe som skjer på TV. Vinterens tv-helger er nå fullstappet av sportssendinger, og der ser man tydelig hvordan idrett har endret seg fra en deltakeraktivitet til en tilskueraktivitet. Og tilskuerne sitter i sofaen.

Hvis noen ser en sammenheng mellom utviklingen i antall timer sport på TV og antall kilo vektøkning pr norsk mann de siste årene, stemmer nok det. Nordmenn har tilpasset seg den nye idrettsvirkeligheten og kan møte sofafjærene med flere kilo polstring enn noen gang før.

Riktignok er det nokså bra med tilskuere ved stadion og i løypene under skiskytings-VM, men med en idrett som er skreddersydd for fjernsyn risikerer man at selv entusiastene en gang skjønner at arrangementet er best på skjermen. Bare mini-dramaet rundt Frode Andresens diskvalifikasjon og «usynlige» magasin er et godt nok eksempel på hva man får på fjernsyn - og ikke i skauen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer