«Verdikameratene» publikums favoritt

HØYLANDET (Dagbladet): Revykameratene Arild Haugen og Øyvind Brandtzæg fra Trondheim ble publikumsfavorittene på Norsk Revyfestival 1999.

De vant publikumsprisen med «Verdikameratene», og ble bejublet av et fullstappet revytelt ved festivalens avslutning natt til i går.

I vinnernummeret parodierer de kjente navn som Odd Børretzen, Jan Eggum og Bjarne Brøndbo, i en artig satirisk kommentar til verdikommisjonen.

- Dette var overraskende og sterkt, sier de glade vinnerne, som også ble tildelt NRK P1-prisen.

«De utilgjengelige»

Sivilingeniør Arild Haugen og musikklærer Øyvind Brandtzæg er med i revygruppen Tre menn & lite damer, hvor dama er Kristin Nordstrøm og pianist Thomas Henriksen den tredje mann. Vinnernummeret er hentet fra forestillingen «De utilgjengelige», skrevet og instruert av Marit Todal.

- Vi dro til revyfestivalen helt uten forventninger, og så får vi to priser. Det er utrolig artig, smiler revykameratene.

Vant som de er til å spille for langt mindre forsamlinger synes de det har vært fantastisk å oppleve det store og entusiastiske publikummet på Høylandet.

- Gjeveste prisen

- Prisene er krydder, og vi ser på publi- kumsprisen som den gjeveste. For det er jo publikum det dreier seg om, sier Arild Haugen og Øyvind Brandtzæg.

Etter seieren ble de overstrømmet med ros. Andreas Diesen ba dem søke om mer penger fra Norsk Revyforfatterforening, og TV-produsent Stein Roger Bull var bortom med visittkortet sitt.

Når og hvor Tre menn & lite damer blir å se på scenen igjen, er ennå ikke bestemt, men gjennombruddet på revyfestivalen gir dem absolutt lyst til å fortsette. Så langt er forestillingen «De utilgjengelige» bare spilt i Trondheim, men de vil prøve å få den satt opp i Oslo i løpet av høsten.

De andre vinnerne ved årets revyfestival på Høylandet ble omtalt i gårsdagens Dagblad.