Verdikommisjonen har født en mus

Endelig har berget født en mus: Verdikommisjonen lanserer et prosjekt som skal registrere, systematisere, studere og diskutere hvordan norsk presse utfører sitt oppdrag som verdiformidler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nedkomsten skjedde på Norsk Redaktørforenings høstmøte i Kristiansand i går og vakte øyeblikkelig sterk og overveiende negativ reaksjon.

Dette er prosjektet:

En gruppe på seks personer skal følge seks- sju utvalgte norske aviser i seks måneder og notere seg i hvilken grad de følger opp sitt eget verdidokument, Vær varsom-plakaten. Personene er Kristin Clemet, Per Fugelli, Bente Engesland (NRK), Hallvard Bakke, Inger Elisabeth Hansen (Forfatterforeningen) og Sigurd Allern, som skal være en slags garantist for at dette går vitenskapelig for seg, sammen med kollega Gunnar Brodahl-Johansen fra Institutt for Journalistikk.

Etter endt avislesning skal denne gruppen legge fram sitt materiale i Bergen til våren, samtidig med De nordiske TV-dagene og Redaktørforeningens vårmøte. Der skal det være høring, og de gjennomlyste avisene skal få anledning til å forsvare det de har gjort når de får sitt karakterkort presentert, med eller uten stjerner eller terningkast. Det planlegges også timelange diskusjonsprogrammer i NRK2. Hvilke aviser som skal plukkes ut, er foreløpig ikke kjent, men i høstmøtets korridorer ble Dagbladet, VG, Vårt Land, Bergensavisen og Stavanger Aftenblad nevnt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer