Verdivalg

Det er ikke likegyldig at vi har en abortlov som tillater at vi tar livet av tusenvis av ufødte mennesker hvert år.

SPILL: «Media forsøker å gjøre politikk til et spill, hvor makt er det eneste målet», skriver artikkelforfatteren. Her fra partilederdebatten i Arendal. Foto: NTB Scanpix
SPILL: «Media forsøker å gjøre politikk til et spill, hvor makt er det eneste målet», skriver artikkelforfatteren. Her fra partilederdebatten i Arendal. Foto: NTB ScanpixVis mer
Debattinnlegg

Valgkampen er i full gang. Overalt ser vi kronikker, intervjuer, debatter og dueller. Media forsøker å gjøre politikk til et spill, hvor makt er det eneste målet. Politikerne aksepterer ofte hodeløst medias premisser for debatter og intervjuer.

Som innbygger i landet er jeg faktisk opptatt av hva de ulike partiene står for, og hvilken politikk de vil føre, mye mer enn synsing og spekulasjoner om hvem som «vant» en debatt eller en duell på TV.

Derfor ble jeg glad for å høre at både Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet i opptakten til valgkampen beskrev valget som et retningsvalg. For det er det det dreier seg om: Valg av retning for landet vårt framover.

Det viktigste retningsvalget i valgkampen dreier seg om grunnleggende verdier og prinsipper for menneskene som bor i landet vårt. Og rekkefølgen er viktig: menneskene først, så samfunnet. For samfunnet bygges nedenfra: Først individet, så familien, og siden større samfunnsstrukturer.

Kanskje skyldes fraværet av verdidebatt at de fleste er enige om hvilke grunnleggende verdier som er viktige for folk i landet vårt?

Men det er ikke likegyldig at vi har en abortlov som tillater at vi tar livet av tusenvis av ufødte mennesker hvert år.

Det er ikke likegyldig at staten likestiller samliv mellom to av samme kjønn med et tradisjonelt ekteskap mellom mann og kvinne, slik det har vært siden tidenes morgen.

Det er ikke likegyldig om det er staten som skal bestemme om det er far eller mor som skal være hjemme i fødselspermisjon.

Det er ikke likegyldig om staten skal diktere innholdet i skolebøker og opplæringsplaner som ikke stemmer overens med de verdiene du ønsker å formidle til dine barn.

Det er ikke likegyldig om vi som nasjon velger å hjelpe andre som er vanskeligere stilt enn oss ut av fattigdom eller ikke.

Det er ikke likegyldig hvordan Norge velger å forholde seg til Midt-Østens eneste fungerende demokrati, som stadig er under angrep av terrorister fra omkringliggende områder.

Alle disse spørsmålene handler om verdivalg og valg av hvilke prinsipper som skal ligge til grunn for samfunnsutviklingen.

Mitt ønske for stortingsvalget er at vi kan få ny retning for styringen av landet vårt, og at den nye retningen er basert på andre verdier enn den nåværende regjeringens. Jeg vil oppfordre alle som ønsker at de kristelige verdiene skal spille en rolle for samfunnsutviklingen til å stemme på Kristelig Folkeparti.

Godt verdivalg!

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.