- Verdt å fryse for Harry Potter-billetter

Rundt 600 mennesker hutret utenfor Colosseum kino i dag tidlig. Noen hadde ventet i over 36 timer.

||| 19. november er det premiere på den neste siste Harry Potter-filmen. «Harry Potter og Dødstalismanene Del 1» er den sjuende av i alt åtte filmer om den unge trollmannen, og klokka 07.30 i dag ble billettsalget åpnet.

- Jeg tenkte jeg skulle pynte meg litt for anledningen, og fikk heller fryse. Det er inspirert av usynlighetskappen i Harry Potter, med litt glitter og sånn da, sier Cecilie Åmli (17).

Hun står utenfor Colosseum kino i Oslo sammen med tre venninner. Mellom seg holder de 24 billetter, som de tilsammen har betalt 2850 kroner for.

De troppet opp utenfor kinoen klokka 16.30 torsdag formiddag for å sikre seg billetter til både den eksklusive førpremieren 12. november, og til midnattspremieren 19. november.

-Verdt å fryse Du har veldig tynne strømper på. Hvor kaldt var det?

FØRST I KØEN: Agnes Hvalstad (19) er personen som har stått lengst i kø utenfor Colosseum kino. Hun troppet opp på onsdag klokka 18.00. Fredag klokka 07.30 var billettene hennes.
Foto: Håkon Eikesdal
FØRST I KØEN: Agnes Hvalstad (19) er personen som har stått lengst i kø utenfor Colosseum kino. Hun troppet opp på onsdag klokka 18.00. Fredag klokka 07.30 var billettene hennes. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

- Jeg følte meg fa lam livet, forteller Åmli om nattas kulde.

Var det verdt å fryse så mye for å få en billett?

- Ja, det syns jeg virkelig altså, sier hun.

Førstekvinne i køen Mens Cecilie og de tre venninne «bare» hadde hutret siden i går ettermiddag, er Agnes Hvalstad (19) den personen som har stått lengst i køen.

Hun troppet opp onsdag klokka 18.00. Fredag klokka 07.30 var billettene hennes.

PÅMALT ARR SOM HARRY POTTER: Tvillingene Amalie og Abby Brobakken (16) hadde ventet utenfor Colosseum kino siden klokka 22.00 torsdag kveld.  
Foto: Håkon Eikesdal
PÅMALT ARR SOM HARRY POTTER: Tvillingene Amalie og Abby Brobakken (16) hadde ventet utenfor Colosseum kino siden klokka 22.00 torsdag kveld. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

- Jeg trodde egentlig ikke at jeg skulle kommer aller først, så det var egentlig bare flaks, men det er jo morsomt å stå først i køen, sier Hvalstad.

Hun hadde med stol og varmemadrass, og satt den første timen alene før flere Harry Potter-beundrere dukket opp.

- Jeg har et veldig personlig forhold til Harry Potter. Harry Potter har vært meg meg ganske lenge i livet, helt siden jeg var liten. Jeg er vokst om med ham.

Hvalstad gleder seg veldig til filmen, men har skrudd ned forventningene.

VENTETIDA ER OVER: Aurora Bertheussen (20) var tredje kvinne i billettkøen. Her holder hun beviset på køplasseringen. Bak står Philip Høeg Eriksen (20) og Jeanett Stykket (20). Foto: Håkon Eikesdal
VENTETIDA ER OVER: Aurora Bertheussen (20) var tredje kvinne i billettkøen. Her holder hun beviset på køplasseringen. Bak står Philip Høeg Eriksen (20) og Jeanett Stykket (20). Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

- Jeg har ikke så veldig høye forventninger, da blir jeg skuffet. Men jeg gleder meg veldig.

Etter over 36 timer ute i oktoberkulda kunne hun senke skuldrene.

- Nå skal jeg hjem og sove, det blir veldig godt, sier Hvalstad.

Enorm pågang Informasjonsansvarlig i Oslo kino, Siril Mathiesen, var godt fornøyd med oppmøtet i dag tidlig.

- Oppmøtet har vært større nå enn tidligere, og vi er gledelig overrasket over hvor stort det er. Det er gøy å se at så mange trolig har vokst opp med Harry Potter og fortsatt har et sterkt forhold til ham, sier Mathiesen.

LAAANG KØ: Rundt 600 mennesker hadde troppet opp utenfor Colosseum kino i dag tidlig for å sikre seg en Harry Potter-billett. Foto: Håkon Eikesdal
LAAANG KØ: Rundt 600 mennesker hadde troppet opp utenfor Colosseum kino i dag tidlig for å sikre seg en Harry Potter-billett. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

- Det er en enorm pågang, både til festpremieren 12. november som vi selger 200 billetter til, og nattvisningene 18. november, som vi selger 1800 billetter til, fordelt på Colosseum og Symra kino, forteller hun.