Verdt å kjempe for

Kampen for homofile handler om menneskerettigheter. La ikke de religiøse som fordømmer få bestemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg forsøker å finne min plass i det norske samfunn. Jeg har lidd i 28 år. Flere ganger har jeg forsøkt å begå selvmord. Jeg har forsøkt å glemme mine lidelser, alt hva jeg har opplevd og hvem jeg selv er. Jeg har bygd murer som jeg har skjult meg bak. Jeg har forsøkt å akseptere folks fordømmelse av meg og det jeg står for. Jeg har forsøkt å forstå hva som skjuler seg bak fordømmelsen. Jeg har aksepterte å bli skjelt ut, også her i Norge.

I den muslimske verden blir det sagt at katastrofer er de homofiles skyld, at det er de homofiles skyld at folk dør i krigen, at all elendighet er vår skyld. Det er vår skyld om det blir en dårlig avling. Folk har vært sinte på meg fordi jeg gjennom å være homofil skal ha krenket deres ære. Men hvilken ære? Det var de som utsatte meg for lidelser. Hvor var de da jeg ble utskjelt, mishandlet og torturert?

Jeg har forsøkt å møte dem med vennlighet, men har ikke bøyd meg for deres krav. De har forlagt at jeg skulle bli slik som dem. Men skulle jeg være en annen enn den jeg er? Homofili handler ikke bare om det seksuelle, men om hele personligheten. Det handler om en kjærlighet som er like grunnleggende som for heterofile.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer