Verdt å vente på i 20 år

Tre av gutta i Tom Petty & The Heartbreakers har spilt sammen i 42 år. Det høres i Frognerbadet.

PETTY GOOD: Tom Petty & The Heartbreakers på Norwegian Wood fredag kveld. Foto Hans A Vedlog / Dagbladet
PETTY GOOD: Tom Petty & The Heartbreakers på Norwegian Wood fredag kveld. Foto Hans A Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: De har ikke vært i Europa — eller Oslo — på 20 år, så Tom Petty & Co. var i høyeste grad ønsket i Frognerbadet fredag. Konserten har i månedsvis vært veldig utsolgt, som det heter når billettene fyker unna i en fei. Mudcrutch Petty (61) & Co. har vært med så lenge i dette gamet at de utgjør soundtracket til livene til de ivrigste som kranset amfiet i Frognerbadet fredag kveld.

Gitarist Mike Campbell, tangentmann Benmont Tench og Petty sjøl startet i 1970 bandet Mudcrutch, som albumdebuterte først i 2008 (!). De ble med videre i The Heartbreakers, og har fulgt Petty siden.  Bassist Ron Blair hang seg på da Mudcrutch ble The Heartbreakers i 1976, mens tredje gitarist (og munnspiller) Scott Thurston (Iggy Pop/The Stooges) og Steve Ferrone (trommer), «jazzmannen» i gruppa, har vært med i et par tiår. «Samspilt» er mellomnavnet til disse gutta.

Feelgood Og feelgood-stemninga brer seg umiddelbart i det naturlige amfiet, som fredag viste seg fra sin beste side. Petty var nesten over seg av begeitring over varmen fra ca 9000 rockehoder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer