Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Verdt å vente på

Det passet godt at Steely Dan åpnet konserten med «The Boston Rag» og linja «Any news was good news»: Alt nytt fra Steely Dan-kanten var godt nytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I år har fansen både fått nytt studioalbum og turné. Og konserten var verdt å vente på. Duoen Donald Fagen og Walter Becker og deres åtte medmusikanter serverte noe over to timer med elegant og sofistikert musikk i grenselandet mellom pop, rock og jazz.

Mange om beinet

Med seg hadde de et band som både spilte godt sammen og bød på den ene gode solisten etter den andre. Folk som Ted Baker (piano), Bob Sheperd (sax), Cornelius Bumpus (sax) og Jon Herington (gitar) stjal stadig showet instrumentalt sammen med Becker, som er en mer glimrende gitarist enn noen ante på forhånd. Og de tre koristene var mer enn bandets «visual appeal», som Becker uttrykte det. Vokalist Fagen holdt seg stort sett i ro bak sitt el-piano.

Beste på 25 år

Med et halvt dusin klassiske album å velge fra, måtte det bli mye godsaker. På lista sto låter som «Bodhisattva», «Josie», «Black Friday», «Deacon Blues», «Babylon Sisters», «Peg», «Kid Charlemagne», «Don't Take Me Alive», «My Old School» og «FM», pluss drypp fra årets «Two Against Nature» - og alt var tilnærmet likt platene. Ricky Lawsons lange trommesolo var unødvendig, og bandets pauseinnslag «The Steely Dan Show Song» var mer et utslag av Fagen og Beckers humor enn deres musikalitet. Men alt i alt en kveld man neppe opplever maken til på 25 år.

<B>DEN SOM VENTER:</B> Det var verdt å vente 30 år på vokalist Donald Fagen og kompani. I går spilte Steely Dan for første gang i Norge.