Verdt penga

En stor dag for royalistene i kongeriket Norge, og ikke minst en fantastisk aften på hoffet til den eneveldige Prinsen av Soulfunk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå i den begynnende julebordssesongen kunne sikkert Prince trukket tre-fire fulle Spektrum for 80-tallssultne noen-og-tretti-åringer som så ham i Stockholm på russetur i '87.

I stedet ble det en på alle måter spesiell kveld i den anerkjente funkbula Oslo Konserthus. 950 kroner per billett! Sitteplasser! Intimt!

Så hvordan var det egentlig?

Håningen av verdens mest slitsomme rettskriving, latterlige navnebytter og scrabble i ansiktet biter vi nå i oss. For det meste var det helt fantastisk. Konserten begynte med tre minutters stående applaus og trampeklapp av den totalitære riksdagstypen. Det er grenser for hvor mange saksofonsoli og prekener om Gud man orker, men det overskygget ikke en ellers suveren og perfeksjonert oppvisning i soul og r&b, jazz, funk, pop, rock og andre beslektede musikkformer, komplett med et kongebra lydbilde.

En håndfull hits

Det gjorde faktisk ikke så mye at vi bare fikk servert en håndfull hits. De få han spilte var selvsagte høydepunkter hos et publikum hvor kanskje maks fem prosent av forsamlingen har fordypet seg i album som «Rave Un2 The Joy Fantastic» og «The Rainbow Children».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer