Verdt ventinga

Detta har vi venta på så lenge!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Jeg vet det er en vassen klisjé, men noen ganger lønner det seg faktisk å vente på noe godt. Osloduoen Madcon har ligget på toppen av next-big-thing -lista i mange år. De har levert strålende konserter og gjesterappet seg gjennom det meste av norsk hip hop. Men selv om de stadig har annonsert at debutalbumet har vært på vei, har de blitt stille som luremus når utgivelsesdatoen har nærmet seg. Når de nå har skrapet sammen nok arbeidsmoral til å bli ferdig, burde de ha brukt tida på å lage årets beste norske hiphopalbum.

Funkfrodig

Det har de faktisk også. Yosef «Critical» Wolde-Mariam og Tshawe «Kapricon» Baqwa har nemlig utviklet sin helt egen sound. Å høre på «It's all a Madcon» er som å hogge seg gjennom en funkfrodig urskog. Ved hjelp av myke beats og skarpskåren machete-rap groover gutta seg gjennom lydbildet. Samtidig som de lener seg tungt på den go'feite bassen, flyter de drevne rimene av gårde med nonchalant eleganse. I tillegg er gutta så blide at de sannsynligvis kan smelte selv Dick Cheney.

Tverrnordisk

Nå har Yosef og Tshawe riktignok afrikanske røtter, men «It's All Madcon» er mer tverrnordisk enn Maria Bonnevie. I 1999 dannet gutta crewet Alien Allies sammen med finske Redrama og Vinnie fra Paperboys. Begge har en finger med i spillet på «It's All a Madcon»: Vinnie som låtskriver og Redrama som gjesterapper og produsent. Tommy Tee-kompisen Ken Ring og metalliske Collen & Webb har de også huket tak i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer