Veritas skal granske TV 2-sladden

Hevder de ble sensurert av Canal Digital.

(Dagbladet): TV 2 meldte i går at Canal Digitals kabelkunder fikk opp en informasjonsplakat fra Canal Digital istedet for nyhetssendinga da de svitsjet til TV 2 Nyhetskanalen i morgentimene.

Direktør i Canal Digital, Haakon Li Dragland, stilte seg svært uforstående til TV2s påstander om sensur, og mente det hele måtte være en misforståelse.

Nå melder kanalselskapet at de i dag bedt Det Norske Veritas om å granske hva som forårsaket hendelsen.

- Tar avstand - Vi forstår at TV 2 reagerer, og vi beklager feilen som har skjedd, men vi tar kraftig avstand fra TV 2s påstander om at dette var et forsøk på sensur eller i det hele tatt resultat av en villet handling og kunne ønsket oss en bedre dialog, sier Li Dragland i en pressemelding.

Det har ikke lykkes Dagbladet i å få tak i Rune Indrøy, kommunikasjonsdirektør i TV2.

- Det er ille når en teknisk feil med begrenset omfang framstilles som sensur. Nå vil Veritas gå igjennom hendelsesforløpet og vi er trygge på at anklagene om sensur blir tilbakevist. Som Norges største distributør av TV er det uholdbart å få slike anklager rettet mot seg, fortsetter Li Dragland.   

I tillegg til den eksterne granskningen, vil Canal Digital også foreta seg egne undersøkelser i håp om å finne ut hva som skjedde onsdag formiddag. 

Så langt har det meldt seg en håndfull kunder som har opplevd at en informasjonsplakat fra Canal Digital Kabel-TV har lagt seg på kanalplassen til TV 2 Nyhetskanalen, skriver selskapet i pressemeldingen.

Tilspisset konflikt Dette er siste utvikling i den stadig mer tilspissete konflikten mellom TV2 og Canal Digital.

23. november går fristen ut for TV 2-kanalene TV 2 Sport, TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Bliss og TV 2 Filmkanalen, etter at TV 2 sa opp avtalen tidligere denne måneden. Tidligere i år forsvant også TV 2 Zebra borte fra tilbudet til Canal Digitals kabel-tv-kunder.

Begge parter sier at de kjemper for en best mulig løsning for sine seere, men interne forhandlinger er nå byttet ut med offentlig skittentøyvask.

Bakgrunnen for konflikten er at selskapene ikke har klart å bli enige om prisen som skal betales for å distribuere TV 2 i Canal Digitals kabel-nett.

VIL TIL BUNNS: Direktør Håkon Li Dragland melder at Canal Digital har kontaktet Veritas for å finne ut hva som skjedde onsdag formiddag, da en plakat ble lagt på TV2 Nyhetskanalen. Foto: Jacques Hvistendahl
VIL TIL BUNNS: Direktør Håkon Li Dragland melder at Canal Digital har kontaktet Veritas for å finne ut hva som skjedde onsdag formiddag, da en plakat ble lagt på TV2 Nyhetskanalen. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer