<strong>KOMMERSIELL ALLMENNKRINGKASTER:</strong> Kulturminister Linda Hofstad Helleland la fram stortingsmeldingen om kommersiell allmennkringkasting 15. desember. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KOMMERSIELL ALLMENNKRINGKASTER: Kulturminister Linda Hofstad Helleland la fram stortingsmeldingen om kommersiell allmennkringkasting 15. desember. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Verken TVNorge eller VG vil konkurrere med TV 2

TV 2 ser ikke ut til å få mange konkurrenter om TV-avtalen med staten om kommersiell allmennkringkasting. Verken TVNorge eller VG ønsker å være med i kampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Sannsynligheten for det er usedvanlig liten, sier VGs sjefredaktør Torry Pedersen til Dagens Næringsliv.

– Vi har ingen umiddelbare planer om å melde oss på i konkurransen, sier kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i TVNorge og Discovery Networks.

Skoland gjentar det han har sagt tidligere, at prosessen har vært skreddersydd for TV 2 og at statsstøtte er konkurransevridende.

Statsstøtten er på 15 millioner euro – om lag 135 millioner kroner. Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) skal snart kunngjøre konkurransen der vinneren belønnes med pengene og avtalen om å drive kommersiell allmennkringkasting.

– Først skal Stortinget behandle meldingen. Vi vil deretter kunngjøre en avtale så snart som mulig, skriver Helleland i en epost til avisen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer